Rontó Péter Pál műve, 2010-ben állították a katolikus templom mögött található parkban. A leány egy medence szélén ül, kosarat tart a kezében, melyben gyümölcsök vannak.
Ezért a kislányért jöttem. Annyira kis helyes volt a képeken, amiket láttam róla, hogy gondoltam meglátogatom. A lelőhelynél le és fel mászkáltam, sok roma asszony üldögélt a padokon, idősebb közmunkások, szerszám letámasztva,. temperamentumosan beszéltek, padokon átívelő chat, olyan szavakkal, amiket én halkan sem szoktam szívesen kimondani, de itt ez volt a laza hétköznapi ejtőzés a napon.
Őket interjúvoltam először jász lány ügyben. Már egy ideje nézték, hogy ez az öreg csávó mit tekereg itt a parkban, amikor senkise ismeri. Hát elmondtam, ezért jöttem. Áá,, ők olyan nem hallottak. . nincs ilyen. Különben sem nézik az ilyeneket. De azért az egyik odajött, és talán őszinte érdeklődéssel megkérdezte, hogy minek az magának? Megnézni. Miért, az annyira híres? Igen, talán. . . aztán egy biciklit toló hölgyet találtam, vásárolni ment. Nem, az a kislány már nagyon régóta nem ül itt, tönkrement, tönkretették, itt a helye, itt ült, ez lenne az. . .