Egy viszonylag tisztes, az átlagszentistvánnál jobb Szent István szobor van egy zöld kisebb téren Jászladányban, Zana Sándor Imre és felesége érezte úgy, hogy a millennium tiszteletére állítani kéne ide egy szobrot, amelyik nézi az utat, meg az út túloldalán a templomot 2001-ben. Talán royalista volt a család.
Most úgy 2023 március közepe van, tulajdonképpen kíváncsi lennék, hogy kik azok, akik esetleg új koszorúkat hoznak egy ilyen szoborhoz? Meg más hasonló szobrokhoz is. Talán Zanáék? Vagy van az önkormányzatnak pénze mindig végigkoszorúzni a falu/város szobrait? Nem tudom.