Jó 2015. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. március 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jól megközelíthető csárda valaha az ország egyik legjobb éttermének számított, ahol óriási húsadagokkal és kifinomult ízekkel kényeztették a vendégeket. Nos mára leegyszerűsödött mindez, mert az ár/érték arány viszonyára a korrektség a legjobb jelző. A ragulevest tényleg érdemes megkóstolni a hozzá kapott házi tejföllel és citrommal. Gazdagon volt benne a hús, a lének már-már alig volt hely a kisfazékban (nem bogrács!) 2 felnőtt jól lakott belőle. A főfogások mindenkinek ízlettek, csupán egy Mulard kacsacombot csomagoltattunk el. Mi mindannyian a klasszikusokra utazunk. A "csárdagazda kedvence" gombaszósza igazán megérdemel egy 5-öst, a zsivány pecsenyéből és a cigánypecsenyéből semmit sem hagytunk a tányéron. Minden finom és ízletes. A házi saláták a mi ízlésünknek megfelelően sok fokhagymával készülnek. A barackpite, ami egy alföldi palacsintatésztás édesség, házias és bőséges. A kiszolgálás korrekt, nem lihegtek folyton a nyakunkban, de jelen voltak, ha valamit szerettünk volna. Ha valaki magyaros ételekre vágyik, és a környéken jár, próbálja ki az Öreg Tanya Csárdát, mert nem fog csalódni!
Gyermekkoromban voltam egyszer egy tanyán, azok az elfeledett emlékek elevenedtek újra ennek a csárda étteremnek a tanyasi hangulatán. A családdal voltunk négyen. Az italok mellé kérés nélkül igazi tepertős tanyasi pogácsát kaptunk, gyerekkoromban ettem utoljára ilyen finomat. A választott...
Hétvégi kirándulásról tartottunk haza, így tértünk be ebbe a régi ismerős étterembe. Hatalmas volt a forgalom, ez egy méltán népszerű hely, a bejárat előtt az ikonikus "Hoffer" - traktor. A sűrű forgalom ellenére hamar asztalt kaptunk, régivágású, nem mosolygós típus, de biztos kezű, profi...