A természet hangjai. A természet csendje. Az Akácliget Vendégház Budapesttől 70 km-re DK-i irányban (M5 autópálya Kecskemét felé), a Homokhátság szívében, mezőgazdasági területekkel, elszórt tanyákkal váltakozó, cserjékkel ligetszerűen tarkított lomb- és fenyőerdők között helyezkedik el.
A táj nyugalma és szépsége egyedülálló, a környéken elhagyott tanyák egész sorát újították fel vagy építették újjá üdülési céllal, de számos magyar, holland, belga, német család választotta ezt a környéket állandó lakóhelyéül. A terület apró- és nagyvadban gazdag, a panzió a dámvadjáról híres pusztavacsi erdő közvetlen szomszédságában található. Egy csendes erdei sétán szinte bizonyosan találkozhatunk a réten legelésző őzekkel, az éber szemlélő megpillanthatja a fák takarásában az óvatos dámszarvast, a bokrok alatt surranó rókát, a mezőn szinte lábunk alól rebben fel hangos tiltakozó dürrögéssel a fácán, iramodik el hosszú ugrásokkal a nyúl, a fákon százféle madár versenyt énekel.
Májusban menj ide. akkor, amikor virágzik az akác. nemhiába akácliget a panzió neve. Olyankor csaodaszép hely. Minden virágbaborul, nyílnak a bodzák, a rózsabokrok, megannyi illat és szín, a zöldek különböző árnyalati. Elragadóan szép hely. Gondozott, nagy füves kert, két kis sziget, ahol medencét találni és elvonultan pihenőre térhetsz, napozhatsz.
A szobák kényelme, tisztasága elosztása remek. Én barátaimmal voltam itt, az emeleti apartmanban laktunk és minden megelégedésünkre szolgált. A földszinti konyha felszereltsége kiváló, a cserépkályha gyönyörű. Nyilván érdemes a téli időszakban is ellátogatni ide, mert nem sok szebb dolog van a világon, ha kint esik a hó és bent a kandalló duruzsol. Bejártuk a környéket gyalogosan, de lehet lovaskocsit is kérni, így még változatosabb a program. Láttunk őzeket is, olyan igazi fehér fenekűeket [moderálva - a szerk. ] futkosni a közeli mezőkön, sok szép nyuszi is ugrált a fűben és a földeken. Csodaszép a környék is, csak ajánlani tudom a helyet másoknak is.
Nagyon szép napokat töltöttünk itt. Aki el akar vonulni a város zajától, annak merem ajánlani. Nagyokat lehet sétálni a természetben,szép tiszta tájon. Láttunk őzeket, nyuszikat, fácánokat. Madárcsicsergésre ébredtünk. Este megcsodáltuk a csillagos eget. Kutyussal voltunk, ő is élvezte. Kedvesen fogadtak.
Baráti társasággal voltunk itt szilveszterkor. A tulajdonos [moderálva - a szerk. ] nagyon kedves ember. A hely tiszta, rendezett. Fürdődézsa az udvarban. :) Csodálatos zöld cserépkályha van a nappaliban. Mivel fagyosszent vagyok imádtam :) Magunknak főztünk, de lehetőség van arra is, hogy rendelj a közeli vendéglőből.
Amennyiben az erdő felé veszed az irányt séta gyanánt találkozhatsz őzekkel, szarvasokkal, mókusokkal, nyuszikkal ahogy mi is találkoztunk velük :)