Zala megyében, az őrség déli részén találjuk Magyarföldet, egy apró kis település. A falu nevezetessége a fatemplom, melyet 2010. június 18-án szentelt fel dr. Veres András szombathelyi megyepüspök, Ittzés János, a Dunántúli Evangélikus Egyházkerület püspöke és Steinbach József, a dunántúli református püspök.
Az ötletet, mely által megszülethetett a templom Rátóti Zoltán színművésznek köszönhetjük. A templom egész évben szabadon látogatható.
Nem, nem igaz esetünkben, hogy a hármas azt jelenti, hogy ez egy átlagos dolog. Abszolút nem átlagos! Viszont hát. . . szóval, mi is ez? Színész atyafi kitalálta, hogy kéne ide egy templom. Nem ősi, nem régi, olyan vegyes-elegy. Hogy miért ide, a manó tudja. Nyilván fából van, mert, hogy Őrség, meg a tájba illik, természetbarát anyag.
Egész évben látogatható? Ez csak duma, soha nincs nyitva. Vannak a neten belső képek, hát nem nagyon tudták kihasználni a teret, nincs ez igazán kitalálva. Autóval parkolhatsz valahol az út szélén a sárban, ez az egész kicsit kiesik a lakott település testéből, szóval egy nagy rét közepén egy hatalmas faház. Nem nagyon régi, de a bejárat előtt már el vannak korhadva a gerendák, beszakad, ha rálépsz. Körbejárhatod, lefényképezhetted, különlegesség, igen. Egy barátnőm azt mondta a neten, hogy olyan, mint egy modern tornaterem, sportcsarnok és hát van benne valami. Mindez nem azt jelent, hogy nem ajánlom, több különféle felekezeti jelmezes fütyi eljött és megáldotta, azaz felszentelte, szóval nem csak egy rönkvár a Pál utcai fiúkból. Gyere, kirándulj és legyen véleményed!