Kihagyhatatlan 2022. március 16.barátokkal járt itt
Ki gondolná (ha éppen nem tudja), hogy Magyarországon a Országos Szintezési Főalappont, azaz a Nadapi Ősjegy egy Velencei-tó melletti kis faluban van? Nos, én életem nagy részében nem tudtam. Ez a pont szükséges például térképészetben, építészeben a magasság megállapításhoz, hogy legyen egy hely, egy fix pont, amihez lehet viszonyítani.
Az egyik magyarázat, hogy miért pont itt, hát azért. , mert itt található hazánk egyik legszilárdabb röghelysége. Úgy leled meg a pontot, ha kíváncsi vagy rá, hogy Velencéből Lovasberény, Csákvár felé indulva, Nadap az első falu, és nem sokkal a területére való megérkezés után, rögtön balra kell fordulni, egy kis völgy felé, azután akár autóval is el lehet gurulni az 1-200 méterre lévő alappontig. Szép környezet, pihenni, piknikezni is lehet, és legalább elmondhatja magáról mindenki, hogy ezen az érdekes helyen is volt.