2023. március 14-én avatták Szakonyi Sándor keze munkáját dicsérő Petőfi Sándor szobrot. A híres magyar költő, forradalmár alakját Szakonyi fából faragta ki.
Nos, esküszöm rá. hogy pár évvel ezelőtt itt még Szent Flórián állt, nyuszifüles bojtos sapkájával. Le is fényképeztem. Aztán kiderült, hogy így igaz, nem zakkantam meg, tényleg így volt.
Megkérdeztem egy nagyon kedves hölgyet aki éppen a parkot gondozta nagyon szorgalmasan, és valóban, az ő férje, Szakonyi Sándor az alkotó, Szent Flóriáné is és Petőfi Sándoré is, Flóriánt viszont áthelyezték a tűoltószertár mellé, amikor Petőfi elkészült és a térnek is Petőfi lett a neve. Szakonyi úr éppen a füvet locsolta, őt is megkérdeztem, és több dolog felől szívélyes felvilágosítást nyertem, nagyon kedves, lelkes lokálpatrióta a fafaragó mester. Szobrai megtekintése, a térség bejárása ajánlott program!