Abaújvár a szlovák határ mellett, a Hernád folyó bal partjának lankás, 240 méterig emelkedő dombjain fekszik. 14. században épült, egyhajós református temploma félkörös, gótikus szentéllyel végződik. Állagmegóvás céljából a századok során tizenöt támpillérrel vették körbe amint később kiderült, ezek nemhogy javítanák a templom állapotát, de kimondottan rontják azt.
1866-ban neogótikus stílusban nyolcszögletű tornyot építettek hozzá, amely olyan jól sikerült, hogy még a szakavatott szemet is megtévesztheti. 1912-ben egy felújítás során kerültek elő az első falfestmények. 1966-ban az egész északi falat borító festményre találtak rá.
Kellemes wellness, két szauna, plusz egy infra, gőzkabin, sószoba, 2 jakuzzi ebből az egyik kültéri ami elvarazsolt minket, a kinti nagy szauna olyan forró, hogy égeti a bőrt! Kedves, figyelmes szemészet és kiváló svédasztalos reggeli és vacsora! Mindenkinek szívből ajánlom!
Nagyon tetszett a szálloda, jó helyen van a város szélén, közel a természethez, a Kalandpark bejárata mellett. Sajnos a libegőt épp karbantartották, helyette a bobpályára kaptunk jegyet a szállodától. Nagy élmény volt. A személyzet, főleg a recepciós hölgy rendkívül kedves, segítőkész. A szoba...
Szuper a hely, hangulatos, kényelmes. A személyzet kedves, mosolygós. Az ételek tálalása nagyon gusztusos és nagyon ízletesek, ezt volt szerencsék többször is kipróbálni. A desszertet sem szabad kihagyni, kár lenne érte. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek!