Kihagyhatatlan 2023. április 8.a párjával járt itt
Nem sokkal azután, hogy Győr határában meglátogattuk Melocco Miklós Radnóti-emlékművét, elzarándokoltunk az abdai végső állomásra is. Kiderült, hogy nem is olyan bonyolult ez, nem kell sokat keresni, az 1-es út mellett leteszi az ember az autóját, ha azzal jött, és besétál a Rábca mellett, a vízzel párhuzamosan párszáz métert, és ott lesz az.
. . mármint az a hely, ahol 22 embert meggyilkoltak és tömegsírba tettek. Nem is találjuk ki azt, hogy németek meg oroszok, egyszerűen magyarok. A jelzőt kihagyom. Az exhumálásnál itt került elő a költő zsebéből az un. Bori notesz, ami az utolsó verseit tartalmazta. Később a maradványokat a Kerepesi úti temetőbe szállították és itt helyezték végső nyugalomra. A hely, ahol ez történt, megrázó. . . padok vannak elhelyezve a töltés árnyán, leülhetsz, elmélázhatsz azon, hogy mikor mit tettünk mi, un. emberek.