Itt, ebben a sarokban furán hullámzik az idő. Csütörtökön idejöttem enni, pedig különös módon itt ültek a legkevesebben. Volt itt már minden. . . Tibi idejében a legjobb büfé volt széltében-hosszában, az új tulajok pár éve mindenféle reformkajákkal próbálkoztak, néha barátságtalanok is voltak, unottak vagy közömbösek.
, Aztán kedv is kerekedett, megoldódott a nyelv, idén meg. . . hát olyan kis fura. Mintha nem várnánk vendégeket, vagy nem akarnánk, hogy jöjjenek. Volt egy lány, ő kedvesen mosolygott, felvette a rendelést, most éppen sorszám-rendszer van, régen keresztnevet ordítottak ki az ablakon, most inkább számosultunk. Mivel nem volt ott más senki, én lettem az egyes. Csirke falatkákat, pontosabban nuggeteket kértem, salátakörettel. A hét egyik legunalmasabb ebédje volt, a saláta szinte egy marék fű, ettem, ettem, ha négyrétű gyomrom lett volna, talán még kérődzöm is. Már nem is emlékszem, mit ittam utána, de az egész feledhető, úgy, ahogy van.
Ha tavaly írtam volna, egy nagy egyest adtam volna a korábbi ötös helyett. Tulajdonosváltás volt, és nem nagyon jöttünk ki - úgy látszik - az új szereplőkkel. Határozottan barátságtalannak éreztem őket, nyűgösnek, és a régi ételek is hiányoztak. . . idén azért adtam újra egy esélyt, és valami azért csak változott megint.
Hosszabban elbeszélgettünk a hölggyel is, meg az úrral is, kedvesek voltak, érdeklődők, egész más volt a benyomásom. Nagyon sokat kellet várni az ételre, de nyilván nem volt teljes üzem még a konyhában. A sört feleslegesen drágának éreztem. De javul ez, máris nagyobb bizalmam, mint egy éve volt!
Valami változhatott, ezen a nyáron visszatértek a régi, jobb idők és sokkal jobb benyomást tett rám a hely, mint egy évvel ezelőtt. A lányok, négyen-öten tényleg nagyon kedvesek voltak, a barátságos szolgáltató-vendég kapcsolatban minden feloldódik, szívesen jár ide bárki, a konyhán rugalmasak, ilyen-olyan összeállításban is kérhető, ami van, jó ízű az étel, csak jó szívvel fogok emlékezni erre. Még beszélgetni is jó betérni ide.
8256Ábrahámhegy, Kapitány utca, Ábrahámhegyi strand