Itt azért rontanom kell az értékelésen. Kerestem a betevő rántott gombámat, hogy sörkorcsolyaként fogyasztva ihassak rá egy jó adag Pilsner Urquellt, és itt leltem meg a szükséges alapanyagot. Kértem is, hogy mutassák meg, hogy mit fogok enni, mert úgy képzeltem, hogy szép, nagy, féltenyérnyi, szaftos gombafejekkel látom el magam.
Hmm. . szóval, aprócska, sivár kis darabkák voltak, némi hümmögés, fejcsóválás után mégis belementem, hogy majd ezt eszem, de szomorú vége lett. . . a nagyon vacak minőségű műanyag villát és kést úgy kaptam meg, hogy a kiszolgáló legény nyúlt bele a pénzes kis kacsójával a tartóba, amiből a fogainál fogva húzta ki a villát. Én meg ezzel a kispiszkossal megpróbáltam valahogy civilizált módon megenni az aprószemű gombácskát, ami olyan keményre sikeredett, hogy nem tudtam belebökni a villát sehogysem. Tanácstalanul és rosszkedvűen pöcköltem ide meg oda, végül valahogy a késsel leszorítva, mintegy széttörve, ellapítva sikerült valahogy megennem. Közben a szomszéd büféből túl korán megkapott sörömnek még az ereje is elment. Ez most rossz tapasztalat volt.
Nyár elején mindig végigsétálok a büfésoron, aztán közben eldöntöm, hogy hová is fogok majd visszajárni vagy nem. Itt például azt gondoltam, hogy egy nyár egy lángos, hát rajta, együnk egy sajtos-tejfölöst! Nagyon sokat kellett rá várni és nagyon rossz is volt. Keménygumi. Aztán eltelt a nyár, ma már csak egy-két hely van nyitva ugyanott, hát betérültem ide is.
Tényleg kedvesek voltak. Ettem egy egész kitűnő fogast is. Külön említsük meg a csapolt Krusovicét, ami azért nem minden bokorban terem! Így aztán elhomályosodott a rossz lángos emléke is!