Még nincs helyezése városi Egyéb látványosság közül
Kategória Egyéb látványosság
Harangláb Ábrahámhegy bemutatkozása
A Harangláb a kisörspusztai temető bejáratanál található, XIX. században készült kőből. Az építmény két szintes, tetején kereszt látható.
Kisörspuszta egy rejtett zuga az országnak. Ez a hely most tévesen Ábrahámhegyhez lesz bejegyezve, más weblapok szerint meg Kisörspuszta Salföldhöz tartozik, de nem, mert Kisörspuszta az Kisörspuszta. Nem akarja, hogy felfedezzék. Sok éven keresztül az volt kiírva az útjelzőtáblára, hogy "Láger". . .
most az van kiírva, és ez eléggé változatos formában újra ismétlődik, hogy belépés vagy behajtás csak helyi lakosoknak. . . máskor meg a bánya kapujában ülő őr kergette el az arrajárót kutyákkal. De Kisörspuszta egy legenda, egy rejtett kincs. Valaha működő település volt, aztán kihalt, aztán szépen, apránként megveszegették a házak maradékait bebírók, azaz beköltözők, jellemzően a nagyvárosokból menekülő emberek. És nem szeretik, ha zavarják őket, Én egy srácot, aki a maga birodalmát építi kézzel az erdőben, már kétszer lehoztam ide Budapestről, netes stoppos a fiú, így úgy érzem, joggal járok ide. Megnézem, hogyan halad a dolog. Szóval, én behajtok. És akkor itt van ez a harangláb. Hol felújítják, hol nem. . . most éppen egy kicsit lepusztult. De helyiek ünnepségeket is tartanak itt, nem csak egy rejtett falu ez, hanem egy közö9sség is. Amúgy jóravaló, rendes emberek. Ha szereted a Homo Sapienst, akkor látogass el ide, de csak óvatosan, halkan, tisztességgel! Meg fogsz lepődni!