Akkor egy kis tudnivaló: a Google térképe rossz helyre teszi a jelölőt, ezt már mások is írták többen máshol, tehát nem érdemes szolgaian követni a telefon utasításait, nagyon becsapós, ott mész el mellette, látod is, hogy ott van, de nem tudod, hogyan menj át a köztetek levő bozótos völgyön. Nem ez a megoldás, hanem az, hogy nem követni az aszfaltos útról a forduljjobbrát, hanem tovább menni, és egyszer csak hopp, ott a tábla, hogy templomrom 2000 méter arra. És akkor tényleg arra. Ha ügyes vagy, autóval majdnem a romig eljutsz. Szóval, valamikor volt itt egy ősi falu (Hetye), meg aztán a török idők is voltak, és ezt a matuzsálem templomot most "törökhagyás" néven emlegetik, hát, így hagyta a török. Körülötte kukoricaföldek vannak, Láttam egy látogató képét, kb, egy hónappal előttünk járt ott, simára szépen le volt gazolva a torony környéke, most meg egy élő védfal, embermagas tüskés bozót veszi körül. Na, de ez nem fog ki az aktív turistán, csak beverekedtem magam a torony belsejébe, persze. Verekedje be magát más is! Jó program felfedezni egy ilyen helyet!