A szimpatikus albertirsai családi vállalkozás lekvárokat, szörpöket és süteményeket, réteseket készít nagy odafigyeléssel, szívvel-lélekkel, minőségi alapanyagokból. Rendezvényekre, előzetes megrendeléssel vállalnak bekészítést, sütést is. Így találkoztunk mi is velük, pontosabban a csodás meggyes rétesükkel és a Nagyi vaníliás pitéjével.
Egyébiránt rétesből sütnek még almás, kajszibarackos, szilvás, túrós és almás-mákos töltelékkel is, valamint sós káposztásat. Sütemények terén pálmalevelet zserbót, mézes krémest készítenek. Sós aprósüteményeket is sütnek: többféle pogácsát, leveles sajtos rudat. Jó kis helynek tűnik a bemutatkozásuk alapján, szívesen megnézném őket a székhelyükön is, jelenleg kedden, pénteken és vasárnap (csak 13 óráig) tartanak nyitva. Végezetül, hogy a címben szereplő kínzó kérdésre is választ adjak: A lekvár szó a középkori orvosok által használt latin "alactuarium", később, magyarosodva: liktárium kifejezésből származik, amely azt a mézes szirupot takarta, amelybe a rossz ízű, keserű gyógyszereket keverték, hogy könnyebb legyen bevenni őket.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.