Egy kedves barátommal tértünk be ebbe a csárdában, mivel ő azon a vidéken él, én meg balatoni vagyok nagyon dícsérte az ottani halászlét hát kíváncsivá tett! ! Elösször is már az ahogy tálalták egy hal alakú tálban, szuper volt! Az adag úgy szintén! Az íze pedig fantasztikus én ilyen finoman elkészítve még nem ettem! Bátran ajánlom mindenkinek :)
Jó a halászlé, de 2700,- Ft-ért filézetlen halból a vendég elé tenni szemtelen pofátlanság. A haltál átlagos volt, unalmas körettel és egy kicsit túl árazva. A kiszolgálás hibátlan volt és aránylag gyors, sokan voltak az étteremben. A környék elég lepusztult, a gyorsforgalmi út közelsége érezhető. . . . Mi 3xjártunk itt. . . először, utoljára és sohatöbbet.
A halászlé nagyon jó, nem sajnálják belőle a halat és a belsőséget sem, a kenyér is finom (pedig én általában nem eszem kenyeret, de itt nem bírom megállni), van kecsege, haltepertő, napi ajánlatban extrák. A halak egyébként nagyon jók, nem "érleltek", tökéletesen vannak irdalva, nem kell a fulladástól félni, látszik, hogy aki csinálja érti is.
Céltudatosan keresem a Halászcsárdákat, mivel feleségem imádja a halászlevet. Azt hiszem, hogy megtaláltuk a legjobbat! Az étterem összeszokott csapata gondoskodik a gyors kiszolgálásról, a szakács/szakácsok a kiváló ízekről. Igaz ez a helyi specialitásokra, a halételekre, de a szokványos ételek is nagy adagokban, szépen tálalva és magyaros ízekkel köszöntik a betérőt.
Halászlevet, rántott harcsát, túróscsuszát ettünk. Jóllakottan, csodás ízekkel a szánkban távoztunk. Az egyetlen negatívum a mosdók állapota, ami persze a vendégeket is minősíti. 5-ből 3 pontos, amiért kár! ! !
Átutazóban jártunk arra. Gondoltuk kipróbáljuk. De ha legközelebb arra járunk céltudatosan bemegyünk az tuti! Barátságos személyzet, óriás adag kaja, jó árak! És a cigány zenekar ami volt aznap este! Imádtam!! Nagyon tetszett! Köszönjük!
Szegedi Klinika után, hazafelé most először betértünk az Algyői Halászcsárdába, amit nem bántunk meg, finom ételek (halászlé- mellé jó erős zöld paprika, haltepertő finom, különleges salátával), gyors, kedves kiszolgálás. A pincérnő kedves, beszédes, segítőkész volt. A mosdó nagyon modern és tiszta volt.
Évek óta járunk ide, évi egy-két alkalommal, idén februárban voltunk, a szokásos halászlét kértük, amit a kedvenc halas leveses tálban hoztak ki, merítettünk belőle és szomorúan tapasztaltuk, hogy a halászlé, épp hogy meleg. . . A halászlé, frissen forrón az igazi, még nyáron is, nem hogy télen. . .
Főfogásnak mindenki mást választott én a csípős tekercset, a hozzá kapott sült krumpli. . . ehetetlen volt. . . a paradicsomsaláta picike adag jó pénzért. . . Csalódott vagyok, szerettem (szerettünk) ide járni. Jobban meggondoljuk, hogy mikor megyünk legközelebb. . .
A halászlé igen ízletes volt bár kicsit zsíros. A kétszemélyes tál már nem igazán ,a rántott húsok jók,a halak ízetlenek voltak. A kiszolgálás csapni való volt ,az üres üvegeket nem vitték el a másodikat a felszolgáló figyelmetlensége miatt, a leveses tányér alatt lévő tányérból fogyasztottuk el ,mert már kihűlt volna az étel!
Testvérem ajánlására kerestük fel a csárdát, amit valószínűleg nem biztos, hogy meglátogattunk volna, ha csak az úton közlekedünk Szeged felé. . . Érkezésünkkor éppen megtelt a terasz, de megfelelő számú felszolgáló dolgozott akik gyorsan kiszolgáltak bennünket!
Menüsorunk: Algyői halas palacsinta-ehetően melegen kaptuk:), Haltepertő és egy csésze filézett halászlé Mind-mind nagyon finomak voltak, meg kell említenem még, hogy a bodzaszörp rendkívül frissítő volt a nagy melegben! A köztes fogásnak gondolt Filézett halászlé ugyan lemaradt, de a Harcsa paprikás- kapros túrós palacsintával és a Dorozsmai Molnárponty kárpótolt érte/helyette. . . Nagyon jót ettünk!
Szegedi halászlé nagy kedvelője vagyok, ez a hely tökéletesen visszaadta amit egy halászcsárdának kell. Igazán ízletes és finom ételeket kínáltak fel, a haltepertő, a halászlé és a harcsapaprikás is kiváló volt. Az ebédhez hangulatos élőzene szólt. Kissé sokan voltak, de perceken belül kaptunk asztalt, és a remek kiszolgálás és finom ételek elfogyasztása után ez természetesnek tűnt. Ha legközelebb erre járunk biztosan betérünk.