Ha Szegeden, vagy környékén járunk, természetesen Algyőn étkezünk. A halászlé,a korhelyhalászlé, és a tepertő/amit itt ettem először, és csak itt tudják az én szám íze szerint jól készíteni! ! ! ! / fantasztikus. Igazi csárda hangulat uralkodik, a személyzet közvetlen, a tulajdonos EMBER. Ajánlom minden halfogyasztó figyelmébe, érdemes Algyőre ellátogatni! ! !
Először is köszönöm az oldalnak az infókat,mert tegnap a családommal lementünk Szegedre,és ez az oldal alapján az Algyői Halászcsárda mellett döntöttünk. Mivel este 7 fele értünk az étterembe,meg is lepett,hogy szinte teltház volt. Igazából nem vagyok oda a korhelyhalászléért,de ilyen finomat,tiszta halászlevet sehol nem ettem.
Kóstoltuk a pontyfilével készült,illetve a vegyes halászlevet. Az alaplé eszméletlen finom,pedig rengeteg helyen fogyasztottam halat,és halüzemben is dolgoztam,szóval nem ismeretlen ez az étel,de itt az alaplé magasan a legjobb. A halakban az elmondottak szerint lehet szálka,de én szerencsére nem találkoztam vele,talán mert nagyon szépen be volt irrdalva,és a frissességüket tekintve is kifogástalanok voltak. Érdemes vegyesből,vagy ínyenc halászléből kérni csak több adagot,és akkor szerintem adagra is bőven sok lesz. Utána jött egy sült apróhal,ami kárász volt. Tökéletesen sós,paprikás,és sült. Minden idők egyik legjobb sült hala volt. Mivel nem fértem a bőrömbe,ezért muszáj volt kérnem egy tejfölös,erdeigombás harcsát. Ritka finom volt,de az előtte megkóstolt sült hal elvette az ízét,és nekem nem volt eléggé vad erdei gomba íze. A végén mivel itt a vendégért vannak,és itt a kiszolgálás is nagyon vendégcentrikus volt,ezért megkóstoltuk a gesztenyés,és a almás palacsintát,ami megint csak ízletes volt,nekem főleg az almás. Egyszóval mindenkinek nagyon ajánlom a helyet,elsősorban a halászleveket,és ne féljen senki a korhely hallétől,no meg a sült apróhaltól,mindezt leöblítve egy jó rozé fröccsel. Köszönöm Algyő,még találkozunk!
Kiemelkedően jó a halászlé, korrekt a haltepertő. A vegyes haltál volt már gyenge és rendben való egyaránt, ki tudja mitől függ ez, nem a mi hangulatunktól annyi biztos, mert mindkét alkalommal egy kiváló halászlé elfogyasztása utáni reménykedéssel láttunk neki. Ráadásul első alkalommal volt vacak, de adtunk még egy esélyt. Milyen jól tettük! A hely kissé kopottas, de szerethető.
Az ország legjobb halászlevei találhatók a csodás hangulatú igazi csárdában. A legfinomabb (szerintem) a korhely hallé. Mindenkinek kötelező ha Szegeden vagy a közelében jár! ! ! A vendéglátás a pincérek és a szakácsok hozzáértése szaktudása,a csárdagazda Bartha László vendégszeretete már-már lassan világhirű! ! ! Ajánlom sok szeretettel mindenkinek! Jó étvágyat!