Mi kihasználtuk a májusi jó időt és a teraszon ültünk le. Az épület két oldalán is elhelyeztek asztalokat, mindkét oldalról lelátni a tóra. Az étlap bizalomgerjesztően szűk, magyar és nemzetközi ételekre épül. Az általunk rendelt fogásokon kívül kínálnak többek között füstölt kacsamellet édesköménysalátával, angus-tatárt friss zöldekkel és kovászos kenyérrel, marhagulyást, sertésszüzet érlelt sonkával, burgonyapürével, medvehagymával, sült színes répával, Folly krémest fenyőmaggal és sóskaramellás sajttortát. Az itallap erénye a kommersz italok teljes hiánya. Kérhetünk helyben készült szörpöket, hétféle Folly bort palackra vagy decire, kávékat, teákat, forró csokoládét, forró karamellt és forralt bort. A húsleves remek, mély ízű, benne jó tartású zöldség, hús és házinak tűnő, optimálisan hőkezelt, kellően feszes cérnatészta. A zsenge zöldborsóleves ízre, állagra megnyerő, ötletes betét a hajdinaropogós. A harcsafilét marinálás előtt kirántják, ez egy vitatható, de létező tradíció, a műfajon belül az általunk kapott variáns meggyőző volt, a hozzá adott kevert saláta izgalmas, vibráló, jó alapanyagokból készült, kellő fantáziával, megfelelően dresszinggel. Kérésre kiváló, a kézműves kovászos pékségek termékeivel vetekedő, helyben sült kenyeret kapunk, ez hatalmas jó pont. S akkor jöjjön a legkényelmetlenebb ténymegállapítás, amit örvendenék, ha nem kellene megfogalmaznom: a roston sült fogas teljesen száraz, szaftosság a hal egyik fő erénye kellene legyen - nyomokban sem fedezhető fel benne. S nemcsak nekem volt balszerencsém ezzel a fogással, társaságunkból négyen ugyanazt rendelték, mindenkié száraz volt. Egyetlen magyarázat adódik, a többszörös kifagyasztás és visszafagyasztás, akár az üzletben, akár az étterem konyháján. Szinte hihetetlen, de ugyanez a probléma merült fel a mind a rántott, mind a roston sült csirkemell esetében. A hal mellé adott zöldspárgás árpa-rizottó ellenben jól sikerült, ízletes, kellően krémes, a spárgának tartása van, a csirkemell-steak körete, a sült zöldség élvezhető, nem kiugró. Ízletes volt a zöldségekkel töltött zsenge karalábé. A főételeket a pincészet két remek borával Olaszrizlinggel és Budai Zölddel kísértük. A desszertfront kifejezetten erős, bár a somlóit galuskát leszámítva nem tányérdesszerteket, hanem cukrászdai süteményeket, főként tortákat kínálnak. A pisztáciás mangótorta remek, íz- és állagjátékok jellemzik, az összhatás meggyőző. A Rákóczi túróst tarte formában tálalják, az átirat kiváló, látványos és ízletes. Meggyőző volt paleo-étcsokoládé torta is, amit házi főzésű málnalekvárral, áfonyaszemekkel s egy szem málnával fedtek be. Összességében szerettünk itt lenni, igyekeztünk a jót nézni.