Nyolcféle, zömmel helyi bort mérnek ki, de megjelenik a választékban egy Rajna menti, valamint egy tállyai nedű is. Az alkoholmentes választékban is találunk érdekességeket. Fröccsöt kínálnak a natúrborairól elhíresült hegymagasi Bencze birtok verjus-jéből (éretlen szőlő leve, mely savanyításra alkalmas), továbbá frissen préselt narancslevet, minőségi szörpöket és tonikokat. Rendeltem egy shakshukát tojással. A shakshuka a közel-kelet lecsóváltozata, az összes népszerű, nagy látogatottságú gasztro-oldal közli a maga receptváltozatát, érdemes otthon is nekifogni az elkészítésének, pofon-egyszerű és nagyon ízletes fogás. A Vánkosban sous vide (vákuum alatt készült) buggyantott tojással kínálják, ami feltétlenül az igényesség jele, bár úgy vélem, ezesetben a hagyományos módszer meggyőzőbb. A lágy tojás műfajában az ideális, 63-64 fokon főzött tojást nem véletlenül nevezik ideálisnak, a buggyantott tojás élményéhez meglátásom szerint hozzá tartozik a fehérjének azon állagélménye, amit csak a tradicionális hőkezelés adhat. De nem ez a lényeg, hanem az összhatás, ami kiemelkedő, nem kis részben a markáns római köményes fűszerezésnek, valamint a kellő mennyiségű zöld koriandernek köszönhetően, ami lelket, vibrációt visz az ételbe. A Várvölgyi pékség kiváló kovászos kenyerét adják mellé. Kértem egy avokádós toastot is kecskesajttal, ez is remek volt, szép szelet kovászos kenyérre bőséges mennyiségű, rusztikusra, durvára tört avokádó és sajt került. Remek élmény volt a Vánkos, megérdemli az öt pontot, akkor is, ha ez itt-ott kerekítve van.