Ebéd, vacsora vagy csak egy finom kávét inna? Akkor látogasson el hozzánk és kóstolja meg minőségi alapanyagokból készült pizzáinkat, friss salátakülönlegességeinket. A kávé mellé helyben sütött süteményeket és kézműves fagylaltokat kínálunk. IL MONTE Pizzéria és Fagylaltozó a festői szépségű Badacsony központjában található.
Éttermünk 2014-ben nyitotta meg kapuit. Fatüzeléses kemencében sütött, fenséges pizzákkal várjuk kedves vendégeinket. Aki épp nem pizzára vágyik, könnyű nyári ételeink és salátakülönlegességeink közül válogathat. Desszertjeinket helyben készítjük. A nagy nyári melegben olasz kézműves fagylaltkínálatunkból szemezgethetnek a hozzánk betérők. A fagylaltok széles választékában mindenki megtalálja a kedvére valót, vendégeink cukor és laktózmentes ízeket is kipróbálhatnak. Ételeink mindig friss, minőségi alapanyagokból készülnek. Fontos számunkra a hazai, ezért kizárólag helyi termelők borait kínáljuk. Az IL MONTE egy olyan hely, ahol a fiatalok, a családok, a baráti társaságok egyaránt jól érezhetik magukat. És ha kisbabájával érkezik, akkor sem kell csalódnia bennünk, éttermünk teljesen bababarát, így az etetőszékeken túl, pelenkázó helyiséget is biztosítottunk az anyukáknak. Továbbá berendeztünk egy játszósarkot, ahol a gyermekek elfoglalhatják magukat az ételek elkészültéig.
A fatüzelésű kemencében sült nápolyi ihletésű pizzáikhoz San Marzano paradicsomszószt és fior di latte sajtot használnak. A pizzákon kívül 2023 kora nyarán kínálnak padlizsánkrémet, bruschettákat, salátákat, grillezett Szegi sajtot salátaágyon, carbonara spagettit és brownie-t vaníliafagylalttal.
Az ízletes, kellően könnyed, mogyoróba forgatott, málnamártással, málnaszemekkel és marinált hagymával kísért kacsamáj mousse-t szépen tálalják. Bátor, kreatív előétel, amihez pizza kenyeret is adnak. A Margherita pizza szépen formázott, jól sikerült. A formabontóan tálalt tiramisu szaftos, ízletes. Megelégedésünkre szolgált a hagyományos felfogásban készült csavarmentes panna cotta is. Több, mint húsz bort kínálnak főként a környékbeli minőségorientált pincészetektől, melyek zömét decire is kimérik. A töményitalok között számos prémium tételt találunk. Izgalmas a koktélválaszték is. A három csapolt és hét palackos sör többsége minőségi kisüzemi főzet.
Ebédelni ültünk be a pizzéria kellemes, árnyékos kerthelyiségébe. Pizzát és csapolt sört rendeltünk. A pizza tésztája vékony, jól megsült, kifejezetten finom. A picante pizza túl csípős, pedig szeretem az erőset. Néhány chili lepiszkálása után már fogyasztható volt. A 4sajtos pizzán a sajtok finomak.
Mindkét pizzán túl sok volt a feltét, így túl nehézzé, laktatóvá váltak. Még a vacsorát is kihagytuk utána. A csapolt sör rendelésnél nem a kért sört hozták. Szóvá tettük, nem ismerték el a hibát, majd a fizetésnél a felszolgáló hölgy mondta, hogy mégis ő tévedett. Kompenzációt nem ajánlott. Összességében jót ettünk, érdemes kipróbálni a helyet.
Nyaraláskor nem nagyon szeretek pizzázni, de ezt a helyet mindenképp, csúnya szóval kifejezve, "tesztelni" akartam. Hát. . . , csuda segítőkész, aranyos személyzet azt mondhatom, tetszik a hozzáállás. Én boroztam, nem túl nagy a választék, de felvezetésnek tökéletes. A pizzát is megkóstoltam, amit nagyon gyorsan hoztak, kicsit odaégett, de finom volt. A hely tiszta, jó ár-érték arány. Mindenkinek bátran ajánlom!
Sütemény-kutatás közben találtuk ezt az éttermet, ami az egyik utca felől fagylaltozó. A hátsó kerthelységben - ami nagyon kellemes, árnyékos volt – csak 3 féle süteményből lehetett választani, így a Brownie mellett döntöttünk. Fenséges volt. Ennyire finomat ebben a kategóriában még nem kóstoltam.
Hozzá egy almalé – és már másra nem is jutott hely. Pedig szívesen kipróbáltam volna még valami olaszos tésztát, mert az étlap egész ígéretesnek bizonyult, de másnap is a Brownie csábított el. A helység tiszta, ízléses, a kiszolgálás nagyon kedves és gyors… és a Brownie felejthetetlen! Ki kell próbálni, mindenkinek ajánlom a helyet!
IL Monte Pizzéria válasza
Kedves Vendégünk!
Köszönjük szépen a kedves szavakat. Örülünk, hogy ízlett a Brownie :) Sok szeretettel várjuk máskor is!
A balatoni nyaralásunk legjobb ebédje! Véletlen, hogy rátaláltunk, de mindenkinek szívből ajánlanám. Igazi finom, jó minőségű ételek, csodálatos olaszos ízvilág. A berendezés nagyon tetszett, a gyerekjátszó, a mosdó, minden. A kiszolgálás, barátságos, és tökéletes. A kinálat kevesebb a szokásosnál, ámde minden van!
Tetszett az étlap, a szódás/szörpös lehetőség. A pizzatészta, a saláta isteni, a kecskesajtos gombás fogás szintén. A kávék szintén, mintha csak Olaszországban lennék! Minden alapanyagon érezni a jó minőséget. Biztos, hogy visszatérünk még, és ajánljuk mindenkinek! Az elhelyezkedése is nagyon jó, a forgatag felett, egy kis nyugodt, magasabban fekvő hely!
A pizzéria kialakítása (belső terek, külső terasz, mellékhelyiség) igényes. A kerthelyiségben játszósarok köti le a gyerekeket az ételek elkészültéig. A mellékhelyiség kifogástalan, melyben még pelenkázó is van. Az étlap változatos, jól esnek a nyári forróságban a könnyű saláták, mártogatós ételek. A kisebbeknek pl.
baba pizza van. De a konyhafőnök napi ajánlata is különleges volt. Az árak mérsékeltek, a kiszolgálás kedves, figyelmes. Az ebéd után még jól esett a szintén "gyerekbarát" fagylaltozóban készült hideg édesség.