Az Istvándy Borműhely pozicionáltsága kiváló. Badacsony központjában, a hegyoldalban nappal vagy este ott magasodik szép kivilágításával, igényes dizájnjával. Tele is volt szombat este, alig kaptunk helyet. Tartanak rétest, jó drágán, 790 ft egy darab, ott van kitéve a pulton, nem ígér többet az átlagnál.
A borárak viszont rendben vannak. Két deci bort kértem, különbözőt, egyik hárslevelű volt emlékezetem szerint, a másik talán rizling, tízes éveik elején járó unokahúgaim persze mustot ittak, nagyon szerették. A beltér is rendkívül hangulatos, ez emeli fel az élményt 5 csillagra. Jó volt itt lenni, szívesen betérnék máskor is.
Pazar környezet, finom borok. A kiszolgálás kicsit akadozott. Összességében jó volt minden. Ha valaki csak csodálni szeretné a tájat, és közben bort kortyolgatni, akkor ide érdemes eljönni. Romantikus és nagyon hangulatos. Házi sonka, kolbász isteni finom.
Csak ők készítenek a kéknyelűből pezsgőt, december 30-án pedig ők szervezték a legbarátságosabb, legvendégszeretőbb pezsgőtúrát. A kiránduláson felmásztunk a Badacsonyba a Bujdosók lépcsőjén, Istvándy Gergő, a kitűnő borász a fontosabb pontokon ellátott minket rövid és velős információval az érdekességekkel kapcsolatban.
Végig nagylelkű vendéglátásban volt részünk. Megérkezésünkkor forraltbor, meleg tea fogadott, finom házi tepertős és sajtos pogácsa kíséretében. A kirándulás közben is gondoskodtak róla, hogy ne fázzunk: jól szervezett logosztikával érkezett utánunk a forró tea, forralt bor, gyerekeknek szőlőlé, szomjasaknak ásványvíz. A lépcsőmászáskor elhasznált kalóriákat marcipános szaluncukorral pótolhattuk, a kilátóban pedig rövid, melegszívű újévköszöntőt mondott borász-idegenvezetőnk és koccintottunk az egyedi kéknyelű pezsgővel. A hegyről leereszkedve szilveszteri ételek vártak: mangalica virslis hotdog, házi készítésű hájas tésztás szilvás papucs, valamint továbbra is megvendégeltek a kiapadhatatlan forralt borból, teából. A füredi Kredencből ismert Ernő Piaf DJ prezentálta a lounge zenét az óévbúcsúztatóhoz. Az egész nap minden elképzelésem felülmúlta, nagyon jól éreztük magunkat. A belépődíj pedig mindehhez képest amit kaptunk csupán jelképes összeg volt. Érdemes év közben is ellátogatni ide, ha minőségi boraikat innánk (kedvencem a Lazulás), sok élményprogram van folyamatosan: élőzene a teraszon, saját cuvée borunkat készíthetjük, palackozhatjuk, címkézhetjük, továbbá a moziterem is kínál programokat.