Júliusban az átgondolt, bizalomgerjesztően szűk, de annál vonzóbb választékot kínáló étlapról vegyes előételtálat rendeltünk, rajta padlizsánkrémmel, tejfeles paprikakrémmel és házi kacsazsírral, továbbá fogasfilét vajmártással, barnavajas burgonyapürével, valamint somlói galuskát. Szépen tálalt, jól elkészített ételeket tettek elénk. De lássuk most a friss élményt, annál is inkább, hogy asztaltársaságunkat a séf kitüntette néhány különleges ajándékfalatkával. Kaptunk konfitált fokhagymát pecsenyemártással, mustármag-kaviárral, sáfrányos-szeklicés tejfellel és helyben sült kovászos gyökérkenyérrel, majd fokhagymás tejfeles mini-lángost füstölt majonézzel és burgonyaszirommal, amit egy fantáziadús, karamellizált tormával társított sütőtökvariáció követett. Valóságos gasztronómiai tűzijáték az amuse bouche műfajában. Főételünk pirított szarvaskolbászos ordás sztrapacskával körített konfitált tarja volt, amire hagymalekvár és rizschips került. Komoly adag, pazar látvány, harmonikus, tömény ízek, szigorúan hardcore húsevőknek. Egyébként az étterem egyik legnépszerűbb fogása, a szomszéd asztaltársaság minden tagja ezt rendelte. Megismerkedtünk Bebes Bence séffel is, akiben kőkeményen elkötelezett, minőségközpontú, nyitott és kommunikatív szakembert ismertünk meg. Még a konyhatechnológiával kapcsolatos kérdéseinkre is a legnagyobb precizitással válaszolt. Szóba került, hogy Szánti József várvölgyi sajtkészítő szállítja az ordát, tejfelt és joghurtot a lokalitás jegyében. Predesszertként a magasgasztronómiában előszeretettel használt paradicsomvizet kaptunk petrezselyemolajjal üdítve, ami meglepő, de jól működő ötletnek bizonyult. A fejedelmi vacsorát epergéllel, eper-chips-szel és visszafogottan édesített joghurttal kínált könnyed túrógombóc zárta. A fogások mellé a borok világában autodidaktaként elmélyült felszolgálónk, Szabó Zoltán ajánlott badacsonyi nedűket a sommelier-ék magabiztosságával. Élmény volt elbeszélgetni vele az ételek és borok harmóniájáról. Emlékezetes estét töltöttünk a Szőlőhegy bisztróban. Csillagos ötös.