A kápolnát 1876-ban építették. 1877. május 17-én Latinovits Gábor címzetes püspök szentelte fel.A kápolna falán a kiöntött Duna állását rögzítették évszámmal. Az épület előtt a kápolna nevét viselő szent szobra áll.
A két kutyás ember, akivel a Sugovica partján találkoztam és egy darabig együtt sétáltunk a friss verőfényben, átküldött egy kis erdőfélén, hogy na, ide menjen, itt van, erre van, ezt nézze meg. . . hát nyilván valami helyi nevezetesség, a lokálpatrióták meg büszkék is rá, hogy megmutathatják a messzirőljöttnek, A kis kápolnákat amúgy is meg szoktuk nézni, feltüntetjük, mint látványosságot.
Mert tulajdonképpen azok is, ezt is nemrég hozták rendben, büszkélkedtek a helyiek, szóval, ott gubbaszt a töltés mögött, szépen rendbehozva, de szépen be is zárva, és ilyenkor mindig elsercintek egy deafeneegyemeg kifejezést a fogaim között, mi a manónak hoznak rendbe ilyen kis kápolnákat, ha egyszer egész évben zárva van? Hát csak ezért, hogy idetévedjen valaki és csináljon róla két fotót? Ezért milliókat kenni rá. . . de ilyen ez élet. Hát itt van.