2022. szeptember 14-én adták át, valamint áldották meg a Kossuth-díjas szobrász, Párkányi Raab Péter Via Lucis nevezetű szoborcsoportját. A szobrokat Péliföldszentkereszten az erdei út mentén találhatjátok: a szalézi rendháztól egészen a lourdes-i barlangig.
Kihagyhatatlan 2023. március 6.a párjával járt itt
Az Örömút vagy Fény útja 14 művészien megalkotott, gyönyörű stációból áll. Oldalán viseli a moder kor vívmányát, a QR code-t melynek használata segít az imádkozásban, elmélyülésben és a feltöltődésben. Magyarországon ez az első ilyen, már csak ezért is érdemes felkeresni, de Péliföldszentkereszt tája miatt is.