Na jó, mi legyen, akkor menjünk a Purger Bisztróba! Megyünk, rettenetesen be van zárva a világ végén, pedig egy hete még itt is ettek. . . Jó ég, szombat van, mikor vannak ezek nyitva, ha nem most? ? Elindulunk az országúton, hát csak akad valahol valami. . . így lett ebből Bakonycsernye, Andi falatozója. . . pfejjj. . . azt a nyomott konyha- meg hyposzagot, amikor beléptünk. . mondtam is a nejemnek, menjünk tovább, Móron már csak lesz valami, de nem, az messze van, éhesek vagyunk, együnk itt, lesz, ami lesz. Pizzát nem akartam, kértünk a választékból rántott csirkedarabot, hasábburgonya, nejem valami rántott sajtot. . . én még vegyes savanyúságot is. Jövés-menés. pizzák kiszállításra, elvitelre, mi meg ültünk a konyhaszagban. Aztán megkaptuk, a legközönségesebb bolti, fagyasztott, előregyártott. . a savanyúságnak meg kifejezetten rossz íze volt, valami mellékíz. És amúgy le se szellentenek, hiába állsz oda a pulthoz, a gazdasszony meg főz a tálalóablakban, néz rád, de hagy ott állni, nem szól hozzád, alig jön ki valaki nagy nehezen. Nekem semmi bajom nem lett, de a feleségem nagyon elrontotta a gyomrát, mint éjszaka kiderült. Mindezek tudatában egyél itt, vándor, ha akarsz még. Nem drága a hely. Persze, ahogy gondolod.