Csirkemmell bazsalikomost rendeltem Mozzarella, + burgonya.Nagyon kevesett hoztak ki mitha elöételként szerepelt volna az étlapon; de a Föételek között van. Nagyon nagy csalodás az ára 6000Ft felett a tányéron szinte semmi.
Az Il Mercato beltere rendkívül igényes. A kiszolgálás udvarias, de azt azért nem ártana megtanítani a pincéreknek, hogy ha mindkét vendég látványosan tanulmányozza az étlapot s nem tették még azt le, akkor nem kell odajönni, kérdezve, hogy választottak már? hiszen világos, hogy még nem választottak.
Az árak elképesztőek, egyszerűen irreálisak. Nagyjából a normál ár kétszeresét, másfélszeresét lőtték be maguknak. S a normál ár alatt természetesen kulináris szempontból hasonló színvonalú helyek árviszonyait értem. Igyekeztünk a legelfogadhatóbb árú fogásokat választani. Egy hideg málnaleves volt 3250 forint + 14% felszolgálás díj, azaz 460 = 3700 forint. Egy pizza Diavola 4450 ft + fszdíj 640 = 5090 ft (! ! ! ) Semmi extra, egy tisztességesen elkészített pizza, nem szarvasgombás, nem aranyozott, nem kaviáros, nem polipos. Egy korrekt, de a katartikustól messze álló fagyikehely látható a képen - 3450, ezt már nem számolom ki, látható, hogy kb 4000-re jön ki, a feléért sem lett volna olcsó, de azt mondom, hogy OK. A Michelin csillagos Borkonyhában egy desszert-csoda kerül 3550 forintba. Na most akkor ezt osztályozza az ember. Az egyes szempontokat nem nehéz pontozni, de mennyit adjunk az összélményre? Én adok 4 pontot, mert végül is nem rossz ez a hely, ha nem lenne kifejezetten gyenge ár/érték arány, megszavaztam volna az ötöt, bár, mint mondtam távol állnak attól, hogy gasztronómiailag adjanak egy olyan katartikus összélményt, amitől hátra hőkölünk. Mint mondjuk a Fausto, a már az olasz gasztronómiáról van szó. Vagy a csillagos éttermeink meg további két tucat.
Rendkívül hangulatos étterem! Olyan, mintha Olaszországba csöppentünk volna. A felszolgálók udvariasak, kedvesek és a gyerekekkel különösen figyelmesek. A kiszolgálás a nagy vendégszám ellenére nagyon gyors. A konyha nyitott, érdekes látni, hogyan készülnek az isteni finom és nem utolsó sorban gyönyörűen tálalt ételek.
Kirándultunk és történetesen akkor éreztünk éhséget amikor megláttuk az éttermet. Olasznak hirdeti magát de inkább olasznak látszani akaró étterem. Attól hogy folyamatosan olasz slágerek mentek még nem éreztük igazán stílusosnak az éttermet.
Van itt minden kő, tégla, bőr, szövet, réz, műanyag kakasok műanyag giccses tálcák jelképekkel végig lógatva, mintha egy lengyel és ecseri piacról lapátoltak volna össze mindent amiről úgy érzik a kelet európaiak hogy ettől olaszos lesz a hangulat. Ettől függetlenül az ételek finomak voltak és végülis ez a lényeg. A választék nem túl nagy de nem zavaró. A kiszolgálás az elvárhatónak megfelel, de személytelen, kissé unott a személyzet. Jöttünk, ettünk, eljöttünk, de különösebb kedvet nem kaptunk a visszatérésre.
Minden ami olasz az itt megtalálható. Szerelmes vagyok a helybe az ételeikbe,nekem itthon olasz étteremből ez a kezdet és a vég is:)Ugy értem alább nem adom ,feljebb meg nincs xd A kert,kerthelység,épület kivül belül eszméletlen,óriási ,pazar . . Tavaly voltam először,és idén is voltunk.
Sőt ma is tervbe volt még utoljára csak közbe jött valami,ami miatt kicsit szomorú is vagyok. . Annyira rákészültem. . Tessék példát venni a többi vendéglátósnak akik minden sz@rt eladnak olasz cimszóval. . . ugy értsd hogy itt minden alapanyag olasz,nem ócska silány alapanyagot használnak,az árak azert is húzósak mert nem a T. szkos termékekből [moderálva - a szerk. ] főznek sütnek neked ,hanem minőségiből! Vérnarancsléé brutál. . Kostoljatok meg Én pizzas vagyok inkabb mint tésztas,ált. azt választok itt is,mert a vékony ropogos tészta a mindenem:) De ha tehetném és megtehetném(mondjuk 50 kg lennék és lottónyertes) végig ennem az étlapot és mindenkit akit szeretek ide hívnék hogy megtudják mi a JÓ. Haza se mennék,beköltöznék,és csak szívnám be Olaszországot ,ízét illatát . . . hm Ja és még valami Csak és kizárólag nagyon éhesen menj be ,masképp nem fogod tudni megenni az ételt akkora adag. A pizza is! Kép mellékelve! Ha télen nyitva lenne (azt hiszem most a héten zárnak)nagyon boldog lennék,remelem eljön ennek is az ideje. Szervizdíj van, kalkuláld be h ne érjen meglepetes! 2 pizza ,kévé és 2 üditőital 10-12 e ft ,de kicsit se legyél szomorú ez miatt,mert ez Valodi élmény,ami minden pénzt megér,valódi mini Olaszország ,semmi átverés, semmi csalodas nem fog érni,itt nem húznak le,nem néznek hülyének mint sok helyen.
Véletlenül tévedtünk be az étterembe, a kapun belépve egy hangulatos helyen találtuk magunkat. Úgy éreztem Olaszországban vagyunk. . . . A pincérek udvariasak, a kiszolgálás gyors. Az ételek pedig egyszerűen csodálatosak. Kérdésemre elmondták, hogy olasz szakácsok főznek, ezt mondjuk észre is lehetett venni.
Engem és a párom elvarázsolt a hely. Vagyis az ételek. Persze a személyzet is kedves volt (fizetéskor pl szóltak, hogy a szervízdíj már benne volt a számlában, ezt nem mindenhol teszik meg) környezet is tetszetős, de bevallom őszintén az ízekkel minket megvettek. . . Vagyis mi vettük meg az ízeket, miután fizettünk:)) Paradicsomlevest ettünk, valamint pármai sonkás pizzát.
A PARADICSOMLEVES (csupa nagy betűvel, mert megérdemli), isteni ízvilág, csak ajánlani tudom, mi melegen kértük, de állítólag hidegen is fogyasztható. És a PIZZA (is megérdemli a csupa nagy betűt) igazi olasz vékony tésztás, és a sonka. . . Reméljük még járunk arra, és akkor újra betérünk ide!
Kettős érzése van a hellyel kapcsolatban az embernek: vannak igényes részek, miközben például kiteszik a szép kőburkolatra a légkondi kinti egységét. WC csak az egyik épületrészben működik, a másik raktár. Az ételek nem rosszak, egy kis valami viszont hiányzik, hogy igazán finom legyen.
Grillezett csirkemellet ettem fokhagymás spenóttal: a spenót isteni volt, a csirkemell viszont ízetlen. Étlap szerint a köret része az aszalt paradicsom is: adhattak volna többet, így inkább csak dísznek tűnt. A limonádéjuk viszont fantasztikus! Többféle ízben kóstoltuk és egyetértünk abban, hogy ritkán kap ilyen jót az ember. Összeségében jó az elképzelés, kicsit több figyelmet kellene fordítani a részletekre, és akkor kiváló hely lenne.
Teljesen véletlenül esett a választásunk az étteremre, köszönhetően az út menti hatalmas reklámoknak. Nagyon jó döntés volt, nem is emlékszem, hogy jártam-e hasonlóan igényes és gyönyörű étteremben, mint ez. . . Nagy a választék, az ételek pedig kifogástalan minőségűek, nekem mégis a környezet adta az este sava-borsát.
A személyzetet is csak dicséret illeti, úgy bántak velünk, mintha a világ legfontosabb személyei lennénk, akik megtisztelték őket a látogatásukkal! Ez nem üres hajbókolásból állt, hanem humoros, de figyelmes kiszolgálásból. Az árak változatosak (a pizzám 2. 000,- Ft volt, az 5 dl-es limonádé pedig 990,- Ft), de semmiképpen sem az olcsó kategóriába tartoznak, ellenben a pénzünkért valóban azt kaptuk, amit az étlap és a pincér ígért. . . Mindenképpen érdemes útba ejteni azoknak, akik a Balaton környékén járnak, és vágynak egy igazi olasz hangulatú vacsorára! ! !