A Gömbkilátó szomszédságában találjuk a Magasösvényt, mely 2023-ban került kialakításra a Várdomb keleti és nyugati gerincén. 10 méter magasan halad az 500 méter hosszú sétány, a fák lombkoronájában. Az ösvény végén egy kilátópontot találunk, ahol csodálatos panoráma tárul elénk a Balatonra.
A látogatók a sétányon megismerkedhetnek a környék erdőállományának élővilágával.
Bár lehettünk volna figyelmesebbek, 20:51 perckor kiadták a megvásárolt jegyet, és miután átmentünk a beléptető kapun, pár perc múlva teljes sötétség lett, azt hittük áramszünet, de mint kiderült, szimplán csak 21:00 órakor záróra van. . . Így telefon világítással jutottunk ki a gyerekkel , a hozzájuk írt emailre azt kaptam válaszul, a " jegyen fel van tüntetve a nyitvatartás. . .