Gyors ebédre volt szükségünk, így kötöttünk ki ebben az étteremben. A napi menü mennyiségre a szokásos menü adag volt, a leves talán ehetőbb is volt, mint néhány más helyen az menüleves, viszont a második csalódást okozott. Az óvári szeleten nem sajt volt a tetején, hanem besamel-szerű valami, éppen mutatóban pici sajtreszelékkel.
Jobb döntés lett volna, ha csak az a kevés sajt lett volna a húson önmagában. Élvezhetőbb lett volna és több költségükbe sem került volna. Ezt leszámítva rendben volt a menüebéd. Az étterem egyébként hangulatos, egyedüli negatívum, hogy a női mosdóban nem volt szappan, pedig kevesen voltunk és első vendégek közt aznap. A kiszolgálás viszont megfelelő volt.
Utószezonban tértünk be ide. Barátságos hangulatú, kellemes hely. A kiszolgálás gyors, udvarias, egy kis humorral fűszerezett volt. Az ételek jó ízűek, elegendőek voltak. A balaton parthoz képest kellemes meglepetés volt hogy az árak teljesen elfogadhatóak voltak.
Hangulatos hely, tetszenek a varrógéplábakra szerelt asztallapok :) Legtöbbször kifejezetten finom, ízletes ételeket kaptunk, az étterem parti közelségéhez képest kedvező áron. A személyzet korrekt, többségében barátságos. Szívesen ajánljuk ismerősöknek is, ha nem túl éhesek és van idejük kivárni, míg elkészül a megrendelt étel.
Augusztus hónapban több alkalommal jártunk a Platán Étteremben. Minden alkalommal udvarias, figyelmes és gyors kiszolgálásban volt részünk. Az ételek finomak, ízletesek voltak. Az árak barátságosak. A nagy melegben a hűsítő italokat a rendelés után azonnal kihozták.
A kutyával érkező vendégeket ugyancsak szívesen látták, a kis kedvencek soron kívül kaptak egy tálka vizet, ami az én véleményem szerint további pontot igényelne, hiszen még mindig nincs elég állatbarát étterem a Balaton környékén sem.
Baráti ajánlásra tértünk be, családdal. A személyzet derekasan állta a rohamot,rengetegen voltak,ennek ellenére aránylag gyorsan megkaptuk az ételeket,habár a gyerek menü desszertjeivel voltak gondok,második alkalommal ki se hozták. Az étkek finomak,nagyok,laktatóak,ezen téren semmi gond. A gondot a személyzet vendégek felé irányuló kommunikációjában látom.
Mire gondolok:- újabb pohár bort kértem,erre --újratöltés lesz akkor? volt a kérdés,és mikor rendezni szerettem volna a számlát,,, --na jöttem behajtani. . a válasz,majd mivel rosszul értette a másik kolléganő a fizetési módot,még egy kis terminál csapkodást is kaptunk. Elképesztő. Remélem javul majd a helyzet,mert jó hely.
Mindenfajta várakozás nélkül, találomra mentünk be az étterembe. Én általában már nem számítok semmi jóra egy találomra kiválasztott étteremben, csak valami elfogadhatóban reménykedem. Beléptünkor egyből kedvesen fogadtak, ahogy leültünk és nézelődtünk mindenhol egy kellemes hangulatfoszlány.
Gyors, kedves kiszolgálás (több pincér is fogalakozott velünk). Nagyon finom erdei gombaleves és egy hatalmas kétszemélyes tál, amiből még otthon mind a két nagy gyerekem is jól lakott (mert egyből felkínálták, hogy csomagolnak). A kávé is nagyon finom volt, és egy csomó apró kedves kiegészítés, amit le sem tudok írni. Az ár is nagyon kedvező volt. Egy fillért sem sajnáltunk a borravalóból, és utána jó hangulatunk volt. Köszönöm :)! ! ! ! ! Biztos visszamegyünk!
A gyönyörű Balatonföldváron jártunkban gondoltuk majd a Platánban eszünk. Rajtunk nem múlott, betértünk, helyet foglaltunk, de nem jött a pincér. Azért az italt megbeszéltük előre, ha mégis jönne a pincér. De nem jött, így elmentünk egyesével a mosdóba, majd felöltöztünk komótosan és távoztunk.
Még egyszer megállapítottuk, hogy a Balaton akármilyen nagy szerelem is, de azért mindig okoz némi csalódást is. Most éppen ez a régi kedvenc éttermünk, ahol nem veszik észre az újonnan jött vendéget. Régebben is előfordultak kisebb bakik, de mi mindig elnézőek voltunk, most ez már nem fért bele. Sajnos most nem láttuk azt a kedves, "főnök forma" hölgyet aki mindig beszélget a vendégekkel és mindenkit észre vesz és üdvözöl messziről is. Ha ő itt van, akkor biztos nem így alakul a dolog. . . Hazafelé menet beugrottunk Agárdon egy kitűnő csárdába, oda is írok véleményt!
Balatoni pihenés alkalmával már jó előre kinéztem ezt az éttermet. Megfogott az étlap, és alig vártam a vacsorát. Nagyon kedves kiszolgálásban részesültünk, finom limonádét kaptunk. Az ételekre a megszokottnál egy kicsit többet kellett várni, de megérte. Mind a leves, mind az előétel és a főétel is nagyon jól voltak elkészítve.
Finom ízek, bőséges mennyiség. A család egyik tagjának még egy répatorta is belefért, ami szintén nagyon finom volt! ! ! Nem csalódtam, fogunk még mi itt vacsorázni!
Az elmúlt héten szinte minden nap a Platánban étkeztünk a családdal (apa, anya, gyerek), ugyanis az első benyomás teljesen maga alá gyűrt, a jó értelemben véve. Először is: a design, a stílus és a dekorációk eszméletlen ízlésesek, pont a mai kornak megfelelő stílussal, elemekkel.
Ettől persze lehetnének az ételek rosszak, DE nem azok :) Minden étel ízletes, tökéletes. Az előételek, a saláták (életem legjobb Ceasar salátáját ettem ott), a főételek. . . mesések! A személyzet kedves, és ami a legjobb: totálisan tömve volt minden alkalommal az étterem (nem véletlenül, pedig már egy hete vége a szezonnak), és mégsem kellett órákat várni az ételekre! Egy szó mint száz: imádjuk! Mindenkinek ajánljuk! ! ! !