Átlagos 2016. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. július 28.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Nem hittem, hogy a mai „világban” létezik még klasszikus bisztró! De mi is valójában a bisztró?„Gyorsbüfé, talponálló, kis kocsma, olyan hely, ahol pult mögül szolgálnak ki ételeket, italokat.” Nos ez igazándiból nem igaz, mert hogy az ételekre ugyan nem kell sokat várni, de ez annak köszönhető, hogy 5+1 vega főétel van és kész, a levesekből 3-4 áll rendelkezésre. Mind ez egy igényes miliő mögé bujtatva, feledtetni próbálva azt, hogy bizony a bisztró a főúton van és az ablakok is oda nyílnak és a főút zaját zenével próbálják csökkenteni / elfedni. Hogy megspékeljék az igényességet és magasabb szintre „emeljék” drága és közepes adagokat adnak, igaz helyi termelőktől beszerzett árúkból. A csirkemell roston burgonyapürével finom volt –csak kevés, a kacsamell félig véres volt, mint ha bélszín lett volna - de nem állt jól „neki”. Nos 3 főétel -diszítés semmi- (két csirke+kacsa mell), 3 limonádé és egy szóda 14.300HUF –ez egy bisztró hoz képest irreálisan drága. és az adagok is kicsik.
Bementünk, mert azt gondoltuk, hogy jó étterem. De miután kiválasztottuk az ételt azután háromnegyed órát vártunk, mire kihozták. Az ár-érték arány nagyon rossz. Alig hoztak valamit, és nagyon sokba került. Más étteremben is voltunk, de ilyen probléma nem volt, mint itt. És amikor megkaptam a...
Évek alatt sokat javult a hely, kb. négy éve volt a csúcson. Remek ételek voltak jó ízléssel kitalálva és megvalósítva. Mostanra valami nagyon megváltozott. Túlvariált, össze nem illő alapanyagok nonszensz katyvasza az étlapon. Megszűnt a borválaszték, egyszer csak a "saját", ihatatlan...
A Sparhelt bisztró már egy jó ideje a célpontlistámon van, idén június elején végre sikerült meglátogatni. A kisebbik fiammal ültünk be, úgy igyekeztünk rendelni, hogy meg is együk és még jusson hely aznapra más éttermet [moderálva - a szerk.] is megnézni. Tetszett a beltér, hangulatos jazz zene...