Kezdetektől fogva ismerjük a helyet. Sajnos "jó" magyar szokás szerint ha valami bejáratódik, lanyhul a figyelem, romlik a minőség. A napokban párommal tértünk be, hideg lévén inkább benn foglaltunk helyet. A tulaj kinn kávézott, kedvesen kőszöntött minket. Itt vége is lett a figyelemnek. Próbáltunk választani a nagyon kevés süteményből.
Mivel tényleg az elejétől fogva ismerjük a helyet, szembetűnő volt a különbség pl a habos mákos torta az eredeti gazdag mákozás helyett igencsak összezsugorodott, a mák helyét átvette a - valószínű bolti - meggybefőtt és az egész torta már nyomában sem idézte azt a régi finom mákos süteményt. Nagyon habos édes geil massza volt. A trüffeltorta szintén. Ár / érték arányban a tulajoknak sokkal kedvezőbb olcsó agyoncukrozott habos felfújt tortát kaptunk így viszont magas áron. A pincérek fiatalok, de semmi empátia. Egy fiú - miközben késve hozta az elfelejtett - amúgy finom limonádét - alig ért oda hozzánk a fejrángatózástól, amivel két lépésenként igazgatta a tincseit. Nagyon trendi próbált lenni de szegénykém komikus volt. A kávéhoz már nem járt a víz, csak kérésre hoztak. Az asztal kicsi, nekünk kellett segíteni a fotelekbe rakni a felesleges reklámokat. A betetőzés a mellettünk lévő asztalhoz lehuppanó topis fiatalember volt, aki az egyik pincérlány ismerőseként igen otthonosan érezte magát, laptopját beüzemelte, félig elfeküdt a fotelben, egyik lábát a karfán átdobta és végtelen elégedettséggel - kb 30 évesen - egy óvodás szintjén és bárgyú mosollyal elkezdett játszani vmi igencsak egyszerű játékot. Kapott teát talán ennyi belefért neki vagy csak hogy vendég látszata legyen. Nem igazán voltam kíváncsi a tornacsukájára tőlem 10 centire és ami nekünk nem sikerült vendégként több ezer ftos rendelésért cserébe ( még elvitelre is kértünk sütit) ő bizony megkapta a pincérlány osztatlan érdeklődését. Összességében csalódás volt, kár . Valószínű adózás szempontjából, nem lehet kártyával fizetni és szinte büszkén ( pökhendien) közölték hogy ez így is marad. Külföldről jönnek vendégeink , de nem hozzuk ide őket, keresünk kultúráltabb intelligensebb helyet! Nem az árak a gond, hanem azért szeretnénk is kapni valamit. Kár értük .
Balatonfüredi sétánk során tértünk be a kávéházba egy kávé és üdítő erejéig, de a süteménykínálatot látva nem tudtunk ellenállni és nem bántuk meg. Egyedi házias ízek, különleges sütemények voltak, megérték az egyébként borsos, 800 Ft-os árukat. A kávé is különlegesen finom volt, a kiszolgálás profi és udvarias.
A kávéház hangulata, fekvése remek, a magas árak ellenére megéri betérni egy süteményre és kávéra. A magas árak mellett kritika gyanánt csak azt lehet említeni, hogy bankkártyával nem lehetett fizetni.
Tavaly voltunk már itt,akkor a teraszon, most bent ültünk le. Igazi békebeli kávéházi hangulat fogadott és az az illat...hm, csodás. A házias ízek, a finom kávé, a kedves, figyelmes pincérek újra bizonyították, hogy ide érdemes betérni. Az árak nem alacsonyak, de néha jár ennyi kényeztetés. Ide máskor is betérünk!
En Nemetorszagban elek a csaladommal, de ha a Balatonon nyaralunk, mindig elmegyünk a kavehazba. Sajnos az, hogy kap-e az ember helyet, puszta szerencse kerdese. Nekünk az eddig kostolt sütemenyek es koktelok ( jaj, az epresek nagyon finomak ! ! ) izlettek. Kar, hogy csak ejfelig vannak nyitva, s hogy az elözene rettenetesen hangos nyaranta.
Ha a teraszon nincs hely, a benti helyisegben nem lehet megmaradni a hangerötöl. Tetszik az is, hogy a tulajdonos szinten felszolgal, s nagyon kedves ! Az arak a helynek megfelelöek. Külön öröm, hogy sokfös tarsasag - mint pl. mi, ket felnött, harom gyerek - kenyelmes helyet talal(hat) a kinti kanapekon, nem kell szorongani (kiveve, ha mint fentebb irtam, nem kap az ember helyet. . . ) Ha arra jarunk, ismet felkeressük a kavezot.
Többféle süteményt vásároltam a napokban. Nagyon nagy csalódás volt. Csak azért tudják ezeket a süteményeket és tortákat eladni, mert közvetlen a vízparton vannak! A sütemények, torták minősége sajnos, nagyon gyenge. Nem a kiszolgálás a legfontosabb, hanem a sütemények és a torták legyenek finomak és frissek!
Háromszor próbáltuk ki barátokkal. Első alkalommal reggelizni mentünk. Száraz süteményeket, hideg teát, híg kávét, kellemetlen kiszolgálást kaptunk. Második alkalommal, szintén barátokkal, hosszú várakozás és többszöri pincérváltás után kaptuk meg a rendelési.
Előtte megkérdezd, hogy egy adott Sütőben van e tejszín, azt mondták nincs, majd az illető, aki mehetne, rosszul lett. Rendkívül pihenni, levelező volt a pincérek reakciója. A feltámadás sütemények teljesen hétköznapi, kissé száraz valamire sikeresnek. Harmadik alkalappal a pincér, mintegy hülyének nézve minket, hosszan magyarázta a mézadagolójuk működési, azzal a jelszóval, nem hajlandó végig nézni, hogy az ügyetlen hogyan öntik le magukat. Hiába mondtuk, hogy fejenként 3-3műszaki diplomával rendelkezünk. . . Továbbra is lekezelőek a pincérek. Én már csak sima vizet kértem citrommal, amihez persze nem hozták a citromot. Most már hiába kérnek minket a barátaink, soha többé nem próbálom ki ezt a helyet. A kulináris üzletünkben az eladó nem ismeri a sajtokat, a borokat, majd lebutuskázott, amikor azt merészeltem mondani, hogy tavaly vettem náluk bazsalikomot. No ennyit erről. . .
Több éve járunk nyáron a Kékszalag vitorlás versenyre,de nem jutott időnk,hogy ellátogassunk erre a pazar helyre. Természetesen tele volt délelőtt 10-11 között. Végre sikerült egy szabad asztalt találnunk,szinte le sem ültünk ott termett a legidősebb tulajdonos,kedvesen invitált,hogy megmutassa a napi ajánlatot.
A sok fantasztikus,finom sütiből választottunk némi hezitálás után/bőség zavara/Nagyon finom volt az epres limonádé,majd egy fantasztikus cappuccinóval fejeztük be az élvezetet. Nagyon jó ötletes,hogy rendelés alatt olvashatunk a család történetéről. A menüfüzet kivitelezése is remek. Csak ajánlani tudom mindenkinek,aki igényes.
Már nagyon kiváncsiak voltunk erre a helyre, sokszor és sokat hallotunk, olvastunk róla. Jó helyen van, nagyon hangulatos, látszik rajta és kétségtelenül érezhető, hogy a tulajdonosok szívüket-lelküket beleadták a hely kialakításába, a kínálat megválasztásába.
Látszik az étlap összeállításán, az asztalok üvegének gravírozásán, a székek háttámláján, a szalvétákon, a pincérek egyenruháján, egyszóval mindenen, hogy itt a tulajdonosok egyik nagy áloma vált valóra és jó magasra tették a mércét. Mi a sütemények miatt tértünk be ide, kíváncsiak voltuk a Bergmann Cukrászda sokszor emlegetett konkurenciájára. A trüffeltortát, az oroszkrémtortát és a parmezános rudakat próbáltuk ki. Elmondhatom, hogy Karolina mama életre kelt a házias süteményei által: friss piskótatészták, kellően édes kérémek, meleg sajtosrúd. A tortaszelet nagysága az átlag cukrászdában megszokottnál jelentősen nagyobb volt, azonban ez az árakban is tükröződött: 800 - 900 Ft egy szelet torta!
Ismerőseink ajánlották a cukrászdát, ahová a Vaszary villa kiállítását megnézve tértünk be. Nagyon nagy csalódás volt. Rengeteg fiatal pincér, pincérlány (nyári munkás? ) volt az étteremben, ehhez képest 10-15 percig nem jött az asztalunkhoz senki.
Habos mákos-meggyes tortát kértem, a habcsíkok közül (amiről én azt hittem, hogy a szeletek határát jelölik) vágtak ki egy olyan vékony csíkot, hogy ledöbbentem. . mindezt 800Ft-ért. Én nem megyek ide többet.
Az általában gyatra, szinvonaltalan, átlagos magyar cukrászdák közt a Karolina cukrászda szinte egy oázisnak számít. Igényes, nagyon finom sütemények, szép környezet. Nekünk az egyik kedvenc helyünk, ha egy szép napsütéses, késő őszi hétköznapról van szó. Ilyenkor jóval kevesebben vannak, a kiszolgálás is sokkal figyelmesebb mint nyáron csúcsidőben.
A legutóbbi alkalommal már elhatároztuk, hogy nyáron ide többet nem jövünk. Rengeteg vendég, meleg, túlterhelt, ennek megfelelően nem igazán udvarias felszolgálók. A jegeskávé nincs kellően visszahűtve egyértelműen langyos, nem pedig jeges. Mikor ezt udvariasan jeleztem, a felszolgáló kissé sertődötten meg akarta magyarázni, hogy ez így jó. . . A következő negatív tapasztalat az volt, amikor kiderült, hogy kártyával nem lehet fizetni. A pincér elküldött egy nem is közel lévő autómatához, ami viszont nem működött. Igy aztán egy " ismerd meg Füredet" című séta után jutottam vissza a cukrászdába, ahol végre rendezni tudtam a számlát. Erre egy színvonalas helyen egyáltalán nem számítottam, ez már a vicc kategória. Összegezve: A helyet mindenképpen ajánlom, de csak szezonon kívül, a nagyon finom süteményekből válasszunk, mellőzzük a jegeskávét és készpénz mindenképpen legyen nálunk.