Szép helyen, finom sütik, kellemes kiszolgálással, viszont kicsit sem olcsó, tartozik a helyhez egy kis delikates is, ahol sok finomságot lehet kapni. Aki szép környezetben egy finom házias jellegű vagy különleges sütire vágyik, csak menjen nyugodtan. A nyári csúcsban valóban lehetnek kisebb malőrök, de ez megbocsájtható a többi kellemes élmény mellett.
A wellness hétvégénk fénye volt. Mindennap meglátogattuk a balatonfüredi tartózkodásunk során, és egyik nap se csalódtunk. Már korábban is jártam ott, többször is, és mindig teljesen meg voltam elégedve. A kiszolgálás gyors és kedves volt, hozattak nekünk gluténmentes süteményt is, mikor nem volt készleten.
Megkóstoltuk a kávét is, omlettet is, a forró málnával leöntött fagylaltot is, sütiket is, és minden nagyon ízlett mindkettőnknek. Maga az elhelyezkedése is nagyszerű, és a berendezése is nagyon egyedi, hangulatos. Mindenképpen megyünk még. Árban nem a legolcsóbb, de én úgy érzem megéri.
Többször is jártunk barátnőmmel ebben a kávéházban. Amit mi tapasztaltunk: -Udvarias, kedves, gyors kiszolgálás, összeszedett, alaposan megszervezett csapatmunka! -Ez egy exkluzív hely, de nem éreztük ennek a negatív hatásait (ellentétben az "örülj, hogy emberszámba veszlek te kis pondró" helyekkel).
-Kínálatuk valóban drága, de a minőség magas és megbízható; bármelyik terméküket gondolkodás nélkül elfogyaszthatnám, és nem érne kellemetlen meglepetés. -Ritkán találkozni több tagú és ráadásul ilyen klváló élőzenével. -Minden terméküknek saját identitása van, ami azért hiánypótló ebben a műfajban. -Ha bármiben hibát találnál, valamelyik tulaj biztos, hogy ott van és megoldja (ez is ritka). Biztos, hogy jövőre is betérünk!
Az ár-érték arány egy vicc, tekintve, hogy egy szelet süti, több, mint 700 forint. . . a kiszolgáás rendben volt, de hiába látták, hogy hatan vagyunk, nem segítettek két asztalt összetolni. Glüténmentes süti elvileg van kettő is, de mint más sem, ezek sem helyben készülnek! ! ! Ráadásul az egyik répatorta, amásik pedig mákos, úgyhogy ezeket egye, aki kitalálta. Kifejzetten zavaró volt, hogy mellettünd dohányoztak.
Sajnos csatlakoznom kell az előttem leírt negatív véleményekhez. Egy augusztusi hétvégén jártunk ott a párommal, meglepetésünkre volt üres asztal, ugyan foglalt tábla díszelgett rajta, de helyet foglalhattunk. Zűrzavar és fejetlenség uralkodott, a személyzetet mintha idegesítették volna a vendégek.
A megrendelt áfonyatorta szilvaízű volt és közepes minőségű. A mellékhelyiség állapota vetekedett egy vasúti resti mellékhelyiségével. Remélem nem kell kiírnunk a helyet a kedvencek listájából Balatonfüreden, visszatér a régi színvonal.
Immár egy éve nem voltam a Karolinában. Eddig csupa jó élmény ért, de mostanában nem éppen szívemnek kedves dolgokat hallottam, olvastam róla. Épp itt volt az ideje, hogy személyesen győződjek meg, mi változott a kedvenc helyemen. A környezet továbbra is lenyűgöző, augusztus lévén sok volt a vendég, de találtunk helyet.
Az árak és a pincérek nem épp barátságosak, de végre leadhattuk a rendelésünket. A személyzet jó része kicserélődött, hátrányára. A kiszolgálás lassú és nehézkes. Lassacskán érkeznek a kávék, üdítők és végül a várva várt sütemények. Kicsi a hely az asztalon, így a pincér tanácstalanul álldogál, kéri, próbáljunk helyet csinálni mindennek. Nehezen, de ez is megoldódott. A sütik hozták a megszokott minőséget, fantasztikusan finomak voltak. A súlyos fém székem faborítása csavar híján a szomszéd asztal vendégébe akadt éppen, mikor kisebb ribillió történt pár asztallal arrébb. Nem akartunk hinni a szemünknek. Egy cukortartó – gondolom ott is helyhiány miatt – a földön landolt. Épp arra haladt főnök úr és dühösen arrébb rúgta, a megszeppent vendég nem kis meglepetésére. Dermedten néztük, de aztán egy nem kevésbé ijedt pincér gyorsan feltakarította a jobb sorsra érdemes cukortartót. Az édes élvezetünket átvette a keserű szájíz és szomorúan konstatáltuk, hogy már „ez a hely sem a régi”. A mosdóban uralkodó állapotról már nem is beszélve. Méltatlan régi fényéhez.
A hely jó lenne és hangulatos, de sajnos a kiszolgálás nagyon lassú és a pincérek is túl modorosak, illetve nagyon nagy negatívum, hogy kártyával nem lehet fizetni. A pincér úr elküldött egy 15 perces sétára, hogy vegyek ki pénzt. (Ez volt a legközelebbi ATM). A presszó kávé, bár helyben készített, de nagyon savanyú. Persze biztos van aki ezt szereti, de ez nem az igazi olasz presso.
A molótol kb 50 méterre található. Amikor mi voltunk hétvégén előzene fogadott :) Hangulat kitűnő volt, de mivel vele szemben butikok vannak es nagy a tömeg nem megfelelő azoknak, akik kicsit csendesebb helyre vágynak. A felszolgalas jo volt, de eleg lassan hoztak ki.
A hely, ami nálam tényleg a nagybetűs KEDVENC. Hangulatos helyiség, nagyon kedves pincérek, tényleg lesik az ember kívánságát, de nem tolakodóan. Sokféle süteményt még nem kóstoltam, mert leragadtam a diós gubánál, madártej öntettel. Ezt többször választottam, de nem bántam meg.
Máskor kóstoltam csokoládétortát is, no ez sem a cukrászdai ízvilág, hanem tényleg különleges, házias. No meg a banános tortájuk, ami szintén rettentően ízlett és egyáltalán nem volt fojtós. Nem a szokványos cukrászdai ízekkel találkozhatunk, hanem igazi nagymama-féle házias ízekkel. Az egyetlen negatívum a helyben, hogy a wc-helyiség a helyhez képest elég kicsi, és hát az emberek nem is nagyon tudják rendben hagyni maguk után. De erről igazán nem a hely tehet, hanem mi emberek. Egyszóval csak ajánlani tudom a Karolinát, bár nem a legolcsóbb hely, viszont igazán különlegeset ad- minden egyes alkalommal.
Sajnos, nem voltam annyira elégedett, mint amekkora az elvárásom volt a hellyel szemben. Ebben valószínűleg nagymértékben közrejátszott az is, hogy a pincér, aki kiszolgált minket, nem volt éppen kedves. Egyébként a választék nagy, a kinti rész és kerti bútorzat nagyon tetszett.
Az árakon nem voltam meglepődve, hiszen a Balaton fővárosában, frekventált helyen erre lehet számítani. Egy sütire még valószínűleg visszatérünk egyszer.