Balatonfüredi vakáció egyik alkalmával megéheztünk egy kis pizzára így a legközelebbi pizzéria egyike között választottunk az értékelések alapján. A megrendelés telefonon történt és elvitelre kértem(akkor - 10%) és kb fél óra alatt kész is volt(kicsit hamarabb mentünk érte és már ránk várt).
A kiszolgálásnál nagyon aranyosak voltak és kérdés nélkül is rárakták a kedvezményt. A pizza hazaérve nagyon finomnak bizonyult, vékony tészta, jó alapanyagok, megfelelően megsütve. Mindkét pizza (Romana, Multipla) rendben volt viszont az utóbbiról a padlizsán hiányzott igy nem tudtuk a meghirdetett ízek teljes spektrumát átélni. Minden esetre felkerült a "viszontlátjuk" listánkra.
Jelenlegi füredi wellness hétvégén is kiugrottunk egy süti-kávé fogyasztásra. A hely most is az eddig megszokott színvonalat hozta a sütemények frissessége, íze tekintetében egyaránt. A hölgy és barista fia kellő humorral és udvariassággal visszacsábítják a vendéget. Vissza is fogunk menni ... nemsokára.
Hiába nyílnak sorban újabb és újabb cukrászdák, a nagy hagyományokkal rendelkező Kedves cukrászdát és kávéházat nehéz felülmúlni. Óriási választékot kínálnak laktózmentes és gluténmentes süteményekből, pohárkrémekből. Kedves, előzékeny a személyzet. Egyedüli negatívumként talán a hátul, eldugott helyen lévő mellékhelyiségeket említeném. Mindig visszamegyünk sok-sok éve.
Főleg azért örülök, mert ez a hely gondolt a gluténérzékenyekre is. Csütörtöktől kapható glutén- és tejmentes paleo sütemény. Igaz, szombatra már elfogy főszezonban, de ez a lényegen nem változtat. Hangulatos a hely, klasszikus kávéházi profillal, a sütemény választékba nem fulladunk bele, de ami van az nagyon finom, és megfizethető.
Ha valaki racinálisan árazott kávét és süteményt fogyasztana jó minőségben, akkor ezt ahelyet ajánlom. A pultos férfi udvariaskodó maníros modora meglehetősen furcsa, de ez legyen a legkevesebb.
Többször jártunk már ezen a helyen, de a választék a kiszolgálás színvonal alatti volt, pedig szombati napon mentünk. A süteményekből alig volt választék, amit ettünk az is gyenge minőségű volt. A kiszolgálás minden szakmaiságot nélkülözött. A somlóira a "tejszínhabot" flakonból nyomták.
Egy ilyen cukrászda csak is kizárólag valódi tejszínhabbal dolgozhatna. Egyedül a házi barackos túros süti volt ehető, bár ebből is ettem már finomabbat. Egy darabig nem megyünk
Évente felkeresem ezt az igazán KEDVES kávéházat. Csendes, nyugalmat árasztó, igazán békés helyiség Balatonfüred csendes utcájában. Már belépéskor érezhető, hogy itt helyére tehetem gondolataimat, lelki békét kapok. A kávéház tisztasága és a kiszolgálás valóban igényes.
Talán annyit megjegyeznék de ez nem befolyásolja jó érzésemet, hogy estére a sütemények választási lehetőségét növelni kellene. Egy biztos, hogy amikor Balatonfüreden járok, mindig benézek ezután is ebbe az édes kis kávéházba. Köszönettel és szeretettel írtam soraimat. Gabimama
Imádom Balatonfüredet, ezen belül is a Kedves Cukrászda Kávézót, ami nagyon kellemes hangulatú helyen várja kedves vendégeit. A kiülős teraszos része este kivilágítva kedvenc helyeim közé tartozik. Zamatos kávé különlegességekkel, és még finomabb házilag készített sütikkel, tortákkal kedveskednek vendégeiknek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
A Kedves cukrászda Balatonfüred szintén kultikus helye. Nem véletlenül, ugyanis a kiszolgálás gyors, kedves, a lányok csinosak. :) A sütemények nagyon sokfélék, és eszméletlenül finom ízek jellemzik. A kávé is olyan, amilyennek egy kávénak kell lennie. Egy óriási séta után a csodás Balaton partján, méltó megkoronázása a anpnak egy süti-kávé kombináció a cukrászda előtti asztaloknál.