A kaja jó volt. Tényleg. A gyors tál, amit én ettemis, és a pulled pork hamburger is, amit a párom evett. A pultnál rákérdezett a kiszolgáló, hogy a burger mehet-e menüben. A párom rábólintott. Megállapítottuk, hogy a menü egy plusz üdítőt jelent, amiből nekem is vett egyet.
Majd a számlát nézegetve derült ki, Higy a menü +900 forint, egy üdítő (visszaváltós, dobozos) 500 forint. Gondoltuk is, hogy a menü így elég nagy árverés. Hazaérve néztük meg a menüt, hogy burger mellé 990 forint a menü (üdítő, hasiburi). És furi, de tudnia kell a rendelő vendégnek, hogy a tálcás, önkiszolgáló étteremben 10% a szerviz díj. Az árak egyébként normálisak, elfogadható, mondjuk a +10% meglepi nélkül.
Teli gyomorral érdemes a hétvégi bevásárlást megejteni — tartja a népi bölcsesség. Itt elintézhetjük a Tescozás előtt. Rántott húsok, pörköltek, sültek, gulyás leves, hús leves. Desszertnek tejberizs, máglyarakás fordul elő többek között. Van ebéd menüjük is, ami megéri az árát. Szokásos tálcás, önkiszolgálós rendszer. Kedves kiszolgálás.
Bevásárlást követően van az az érzés, hogy "főzzön otthon, akinek. . . ". Erre ngyon jók a nagy áruházak üzletsorán lévő tápoldák. Már ahol, és már amelyik. Nos a Mamma Mia árain érződik, hogy közel a Balaton. Ami részben jogos, hisz a Tesco kapuján kilépve egy zebra és a parti sétányon vagyunk.
Viszont mégis csak egy Tesco lépcsőfordulója az étterem alapja. Mindegy is, hisz vasárnap, elvitelre, útba esik. A pörkölt egyébként nem rossz. A zúzapörkölt sem az. Paradicsommal készült, nem konzervvel. Ami jó. Ami rossz, hogy az összepöndörödött héjakból ezt biztosan lehet tudni. A kiszolgáló személyzet egyik-másik tagját pici vásárlói tétovasággal össze lehet zavarni, de szerencsére a többiek kisegítik, így nincs tévedés, melyik melegítő edényben mi is van. A választék a másik két étteremmel némi átfedést mutat, de így sem kell nagyon sokfélét árulniuk. Korrekt gyorsétterem, miden csicsa és extra nélkül.