Nagyon finom és bőséges ételeket ettünk, a kiszolgálás és kitűnő volt. Többször voltunk már itt, de mindenképp visszatérünk, másnak is szívesen fogom ajánlani.
Mi mindig a velős piritós miatt térünk be. Izletes csipős, imádjuk. Bár a szine és kicsit az állaga változott sajnos. Most megpróbáltuk a Csülköset is, de elég száraz, csalódás MINT EGY MELEG szendvics. Maradunk továbbra is a velős piritósnál. Ez rövid értékelés ? Mit kéne még írnom?
Többször is írtam dicsérő szavakat erről a helyről, melyeket most a legnagyobb sajnálatomra meg kell változtatnom. Balatonfüredi félpanziós wellness hétvégénk szombatján sétálni indultunk. Együnk egy velős pirítóst a hatlépcsősben! - mondtuk egybehangzóan. Pár percet vártunk az asztalra, mert bizony teltház volt.
Rendeltünk, aztán jó sokat vártunk a rendelésünkre. Közben folyamatosan hordták a felszolgálók az óriási méretű velős pirítósokat. Azonban ezek színe már messziről nézve is más volt, mint a korábban megszokott. Sokkal sötétebbek voltak a kenyerek. Mikor megkaptuk, közelebbről is meggyőződtünk erről és bizony az íze is szokatlan volt. Szégyellhetik magukat! Már nem itt mérik a legjobb velős pirítóst.
Mivel több időt kellett tölteni Balatonfüreden és egy ismerősöm is ajánlotta a velős pirítóst így adtunk még egy esélyt a helynek. Nem kellett volna. Én kértem egy sütőtökkrém levest,ami finom volt. A párom marhahús levest kért. A répa ehetetlen volt, a marhahús meg rágós, még főzhették volna.
Most jön a "velős" pirítós, a pirítóssal nem is lett volna probléma, de a masszának semmi köze nem volt a velőhöz, májkrémes melegszendvics volt igazából.
Későn értünk a szálláshelyre, így kicsit tanácstalanul indultunk el a városba, hátha betudunk ülni valahova este 8 után. A számunkra addig ismeretlen 6lépcsős előtt vitt el az utunk a szálláshelyről a part felé, szerencsékre. Hely is volt bőven, és mivel nem hallottuk a pirítós hírnevét, valamint nem szeretjük a velőt, cigánypecsenyét kértük, illetve a gyerekeknek a standard rántott csirkemellet.
Nekünk 1-1 sör és bor, illetve a gyerekeknek forró csoki is rendelésre került. Ez utóbbi 500 Ft, jó sűrű, szerintem pudingból főzik. Jó nagy adag volt és finom. :) A cigánypecsenye valami frenetikus volt. Ilyen finomat még nem ettünk! Szerencsésnek tartjuk magunkat, hogy belebotlottunk, és megmásztuk a hat lépcsőt. Igaz a fiatal rendelés felvevő pincérek unottak, és kissé fásultak voltak, a középkorú főúr már oldottabban viccelődöt velünk. Összességében nagyon jó élmény volt, ha arra járunk (talán pont a 6lépcsős miatt) még visszatérünk. 12. 000 Ft-ot nagyon megérte! (sajnos csak készpénzzel lehetett fizetni)
Évek óta sétálunk el a hely előtt, most végre kipróbáltuk. Nem mintha eddig nem lett volna hely, mindig volt szabad asztal, csak most jött el az ideje. Kíváncsi voltam az agyon dicsért velős pirítósra, mivel más sok helyen ettem. Nos, az az igazság, hogy ahány ember itt velős pirítóst szeretne enni, annyi velő a világon nincs, ezt gondoltam, és igazam is lett.
A neve legyen inkább velős pörkölt, annak viszont kiadós és finom. Már aki a csípőset szereti, mert eléggé erős volt. A kenyér viszont meglepően finom, kellően vastag és tökéletesen megpirított szelet volt. Ennyi pénzért laktató étel. A személyzet kicsit unta a vendégeket, és jó lenne ha a férfi felszolgálók mellőznék a rövid nadrágot. A kutyabarát éttermek, úgy általában elkülöníthetnének egy részt a kutyás vendégeknek. Van kutyám, de otthon sem eszünk együtt. Egy próbát mindenképpen megért, körbenézve a többi adag is brutális mennyiségű, legközelebb talán kipróbálunk mást is.
Kiváló hely, nézz utána, miről híres és pont azt kapod tőle, sőt még többet is! Direkt nem velős pirítóst ettünk, nagyon finom frissensülteket, gyors, korrekt kiszolgálással, pedig még 3 óra körül is telt ház volt. Csak ajánlani tudom:) - ja és ár-érték arányban is a legjobb a környéken! Egy idézet a hype-tól: . .
. ”régen a Szívkórház épp hiányzó vendégeit rendszeresen a Hatlépcsősben lehetett fellelni papucsban és a tipikus zöld-fehér-fekete csíkos köntösben/köpenyben fröccsözve, sörözve. Szerinte a Hatlépcsős már akkor is ilyen volt, amikor Balatonfüred még nem volt “fancy”.
Míg családom hölgytagjai elegánsabb programon vettek részt, én szó szerint lopva tértem be Hatlépcsősbe (hivatalos nevén Muskátli borozó). Engem viszon vonzanak az ilyen jóhírű, kockás abroszos kiskocsmák - sajnos egyre kevesebb van belőlük. Választásom természetesen most is egy velős pirítósra esett, melyhez kiválóan csószott egy fröccs.
Nem terveztünk beülni, de a csalogató külső, a kívülről is megkapó hangulat becsábított bennünket egy italra. A még napos novemberi időben a teraszon lehetett leülni. Ebédidő, teltház volt, mégis gyorsan kaptunk asztalt. A személyzet nagyon kellemes, családias hangulatban jött-ment, gyorsan tudtunk rendelni, kedvesen szolgáltak fel.
Ha nem várt volna ebéd bennünket máshol, biztosan étkeztünk volna, olyan gusztusos ételeket és jóízűen evő embereket láttunk. Emlékezetes maradt, valószínűleg visszatérünk, ha arra járunk.
Érdekesek a vegyes értékelések! Az októberi hosszúhétvégén ebéd- és vacsoraidőben is voltunk az étteremben (család 4 felnőtt és 3 éves kislány)! Szinte teltház volt,de hamar kaptunk asztalt, párpercen belül felvették a rendelést és hozták az italokat! Megállás nélkül forgott a személyzet (5-6 fő).
Az ételek: velős-pirítós, melegszendvics, rántottszelet - ízre és méretre óríási volt (kérésre elcsomagolták)! A káposztasaláta szuper! A retró kislábasban felszolgált marhahúsleves(tenyérnyi főtthússal, reszelt igazi tormával) csodás! Egyszóval mi még nem csalódtunk!