Balatonfüred központjában, a Tagore sétány elején található a háromcsillagos Hotel Uni. A 71-es főút mellett fekvő szálloda gondozott parkot, saját strandot és kikötőt kínál.
A mary-anna hozzászólóval teljesen egyetértek, csak megerősíteni tudom, hogy a fürdőszobában nem volt szappan, a falon leszerelt folyékony szappantartó nyoma viszont van. . . . A törülköző valóban pici és nem volt kilépő. A TV valóban pici, a szobában nincs klíma vagy ventilátor, így a szoba hőmérséklete rendkívül kellemetlenül forró.
3 csillagos szállodának hirdetik. A fürdőszobában piperecikk-bekészítéssel. Ehhez képest a fürdőszoba teljesen igénytelen, a falon leszerelt folyékony szappantartó nyoma. A törülköző nagyon pici, kilépőt nem adnak. A tv mini és ócska (ez mindegy is, nem azért mentünk). A szobában hőség, a "franciaágy" két összetolt heverő.
WC-papír az előző vendégekről maradt , külön kellett szólni, hogy adjanak. Takarítás, törülközőcsere nem volt. (találtam később egy papírt, amit kirakhattam volna "takarítást kérek" ). Az elhelyezkedés szuper, a strand, a park gyönyörű, a Balaton csodás, a személyzet kedves. Minden negatívum ellenére nagyon kellemes hétvégét töltöttünk itt. Ez egy igazi retro szállás, max 2 csillagot érdemel
Kiváló elhelyezkedésű szálloda, gyönyörű környezetben, saját standdal (amit ugyan bárki használhat az utcáról betérve), gyönyörű gondozott gyeppel, hatalmas fákkal. A vízhez jutás kicsit nehézkes, de nem zavaró. Kár, hogy ezen a családias strandon nincs egy komolyabb büfé, kicsit nagyobb választékkal (lángos, kukorica stb.
) és komolyabb, hozzáértőbb, vendégszeretőbb személyzettel. A szocializmus fénykorát idéző szálláshely egyébként tiszta, rendes, de nem nagyigényűeknek való. (lift,klíma hiánya, szegényes étkezdei környezet)
Már a megérkezésünkkor nem voltunk elégedettek a szobával amit kaptunk. Nem azt kaptuk, ami a szállásfoglaló oldalon fel volt tüntetve. "King size francia ágyas szobát foglaltunk, ami a szállodában nem is található. Minden szobában 2 heverő van összetolva, náluk ez jelenti a francia ágyat. Mikor ezt szóvá tettem elnézést kértek.
És ennyivel el volt intézve. A másik, hogy telefonon érdeklődtem a feláras balkonos szobáról. A recepción egy hölgy azt mondta, hogy szuper Balatoni kilátás van stb. Ennek ellenére nem, hogy kilátás nem volt, de maga a szálloda is merőlegesen épült, így 1 ablak sem néz a Balaton irányába sem. A feláras szoba amit kaptunk koszos, poros, a szúnyogháló szakadt. Mindenhol retro hangulat. Mintha a 60-as évekbe csöppentünk volna. A szobában pokolian meleg volt, még éjszaka sem ment le a hőmérséklet 37 fok alá. Pihenésre alkalmatlan. Ugyan volt egy 30 cm átmérőjű ventilátor, de semmit nem ér ha a forró levegőt keringeti. Lehet mobil klímát igényelni( mint a helyszínen megtudtuk azt is előre kell foglalni és összesen 5 db van 4000 Ft / nap áron) saját strandnak hirdetnek egy területet, (ahová 1000 Ft belépőt szednek a kapuban! ! ! ) ami tulajdonképpen a vitorlás kikötő, és a hajók között lehet lubickolni a koszos vízben, ha lejutsz a vastagon algás csúszós rozsdás lépcsőn ami a vízbe vezet. Mi másnap inkább elmentünk a 700 Ft os Kisfaludy strandra ahol szuper volt a víz és a strand. Még szerencse, hogy csak 3 napra jöttünk, egy hetet itt biztosan nem bírtunk volna ki. Tipikus "Zimmer Feri".
Először jónak tűnt hogy van saját strandja a szállodának. Nem tetszett viszont,hogy a napozóágyakból alig volt,de ami volt is mind lefoglalták maguknak olyan módon hogy ott hagyták rajta a törölközőiket már előző nap. . . 19hetes kismamaként annyira nem volt kényelmes a földön minden nap. Fizettünk is volna érte de erre nem volt ugye lehetőség.
A másik meg hogy jó lett volna ha minden nap kapunk új törölközőket,hiszen kánikula révén többször tusoltunk sokat voltak használva. De ami a legbosszantóbb volt az az,hogy egyáltalán nem könnyű bejutni a parkolóba kocsival,hiszen keresztben biciklisáv,járda,négy sávos úttest,nagyon sokat kell várni hogy beengedjenek. A rendszámot leolvashatná egy automata,hogy ne kelljen minden alkalommal kiszállni ha elhagyjuk vagy visszajönnénk a szállóba.
Több nyarat töltöttünk itt a férjemmel, és minden évben visszajártunk. Kiváló elhelyezkedése miatt kedveltük a szállodát, azonban néhány apróbb kellemetlenség miatt idén nem választottuk. Sajnos ha a legfelső emeleten kaptunk szobát, akkor a hőség elviselhetetlen volt. Ilyenkor célszerűbb a nem erkélyes szobát választani, mert talán ott kellemesebb a klíma.
A reggeli sajnos kifejezetten igénytelen, és nem javult az évek folyamán. Úgy gondolom, hogy nem ezen kellene spórolni. Ez addig a pontig nem volt érdekes, amig bele nem haraptunk egy penészes szeletelt kenyérbe. Úgy gondolom, ha ételt tálal a személyzet, akkor az a minimum, hogy rápillant. Összességében nem rossz, de jövőre jobban körbenézünk a környéken alternatívát keresve.
A füredi szüreti fesztiválra jöttünk a Balaton partra, a Hotel Uniba. A hotel saját stranddal, vitorlás kikötővel rendelkezik. Ezért pár perc sétával, már a Balaton parton találtuk magunkat. Szerencse, hogy nem a kánikulába jöttünk, mivel a strand, ami nagyon kicsi, nyáron a városi lakosoknak is belépőjeggyel látogatható.
Egy kellemes sétával,a Tagore sétány,a szabadtéri színpad,a hajókikötő is megközelíthető. Saját,zárt parkolóban az autót biztonságban tudhatjuk, míg mi bátran kóstolgathattuk a finom borokat. Horgászcuccokat sem kellett messzire cipelni. A szoba átlagos, az ellátás félpanzióban megfelelő volt, a reggelit a hotelben svédasztalos formában, a vacsorát a szemközti Grillházban fogyaszthattuk el. A személyzet udvarias, kedves volt. Füred gyönyörű, a Balaton csodás. Végignézhettünk egy jó kis vitorlás versenyt is , mivel a befutó, pont a Hotel magasságában volt. A szállást kuponos oldalon vásároltam, azt kaptam, amit vártam. Ajánlom mindazoknak, akik olcsóbb szállást keresnek, közel a parthoz.