A balatonlellei Geleta cukrászda volt számomra az egyik legmeggyőzőbb, egyedül a Szalay teljesített még jobban. A beltér megnyerő, még ha nem is öt pontos, a sütik közül több is szimpatikus volt. Jómagam a Fekete Erdő-átirat felé hajlottam, de jóbarátom inkább a tejcsokis szedres La Mora-ra szavazott, s mivel voltunk már két helyen s akartunk még máshova is menni, egy sütit terveztünk csak itt be.
A La Mora volt az, ami megnyert, 4,5-4,75 pontra teszem, amit felfele kerekítek. 990 forintért az ár/érték is 5 pont, ezek a mousse-torták már szinte mindenütt 1000 ft felett vannak.
Másodjára jártam ebben a cukrászdában, de most is nagyon jó benyomásom volt róla. Nagy a választék, sokféle sütemény, édesség (pl. gesztenyepüré, madártej, somlói galuska), pogácsák és finom kávék. Minden, amit megkóstoltunk, nagyon ízlett, és közben néztük, hogy sokan zacskószámra viszik elvitelre a pogácsákat, gesztenyepüréket.
. . És csak jöttek, jöttek az újabb vendégek. A mosdó helyisége is jópofa a habverős lámpabúrával, keverőtál alakú mosdóval, és a nagyméretű makaronos fallal. Lehet, hogy nem a legolcsóbb cukrászda, viszont a magasabb árért minőséget, finom ízeket ad. Mindezt tiszta és szép helyen. Feltétlen ajánlom mindenkinek, ráadásul útba is esik a lellei főúton. Jómagam is biztosan sokszor megyek még.
Hát nem éppen az olcsók közé tartozik, de itt talán ez érthető. A torták, illetve sütemények remek ízűek, bár nehéz lenne egy-egy választás alapján teljes képet kapni a minőségről. A lényeg inkább a "körítésen" van, avagy a miliőn. A kínált termékeken keresztül leginkább ez utóbbit kell megfizetnie a vendégnek aki betér ide, márpedig a megjelenés valóban első osztályú!
Gyönyörű berendezés, stílusos küllem jellemzi kívül-belül az egész cukrászdát. Tipikusan egy olyan hely, ahol igazán kellemes leülni egy sütire meg egy kávéra. Egyetlen negatívumként a mellékhelyiség takarítottságát lehetne esetleg felróni, mely kicsit több odafigyelést igényelne - a kivitelezés és a dizájn mindenképp megérdemli.
Nem tagadom,mielőtt megírom a saját véleményemet,elolvasom a másokét is. Nem azért,mert nincs saját gondolatom,csak hogy biztosan jó helyen járok-e? Hát most nem vagyok benne biztos. Az előttem fanyalgók talán nem itt jártak. Röviden,nagyon kedves kiszolgálás,óriási választék,nagyon finom fagyi,hatalmas terasz és vendégtér.
(Félve jegyzem meg,télen talán nem kell akkora belső vendégtér,mint nyáron! )Az árak(most egy picit a hozzáértő vendéglátós jön! )azért magasabbak,mint máshol,mert lehet,hogy a tejszín tejszín,a mascarpóne mascarpóne,a csokoládé nem étbevonó,ja és rezsi,ami nem egy őrbódé rezsije! stb. stb. stb. Én egy olyan ,,kavicsot" ettem,amire nagymama koromban is emlékezni fogok. Vannak a Tó mellet olyan más cukik,ahol olcsóbb a süti és nagyobb a belső vendégtér! Ja,hogy az időben kicsit lemaradtak a világtól kb. 20-évvel ,az nem baj. Én jövök,(igaz,csak jövőre)de azóta kb. már 5 vendéget küldtem. Nagyon szurkolok a jövőért és már megint egy hely az országban amire jó értelemben,de nagyon irigy vagyok!
Nagyon sokszor voltam itt nyáron. Nagyon finomak a sütik,nem a legolcsóbb hely,de megéri betérni ide. Szép a hely,tiszta,ízléses a berendezés,kiszolgálás gyors,kedvesek az alkalmazottak. Egyik alkalommal ott felejtettem a kabátomat,két hét múlva megint arra jártam,és meg volt a kabátom. Ez is egy plussz pont a részemről. Ajánlani tudom mindenkinek.
Színvonalas cukrászda, nagy süteményválasztékkal. Nyáron kapható fagyi is, az nem kimondottan finom. A sütemények elég drágák, és ahhoz képest elég kicsi szeletet kap érte az ember. A kiszolgáló hölgy udvarias volt, bár nem kimondottan kedves. Belülről tiszta, letisztult stílusú a hely.
Bent nincs hely túl sok asztalnak, de kint nagy hangulatos terasz várja a vendégeket. Aki szeretne egy finom (pici)sütit enni, az itt megkapja, de ezért mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia.
Balatonlelle forgalmas főútja mellett található a Geleta Cukrászda, a tóparttól távolabbi - páratlan - oldalon, így a gyalogos átkelés sokszor szinte veszélyes, mert rendszerint nagy az úton a forgalom, zebra nincs, a gyalogosok átfutkosnak, az autósok pedig nem mindig lassítanak. Az autósok az út mellett a padkán állnak meg, ahol bírnak, mert nincs elegendő parkolóhely.
A belső rész klimatizált, talán túlzottan is hidegre van állítva, legalábbis amikor kinn 38 fok volt, belépve teljesen ledermedtünk. Egy kedves ismerősünk születésnapjára vettünk egy egész túrótortát, amit előzetesen megrendeltünk, ezen kívül fagyit és helyben sütit is ettünk. Az én választásom egy Mascarpone sütire esett, ami elég kicsi volt, de tényleg finom, nem túl édes, krémes, kellemes. Viszont árban szerintem elég drága hely, az én sütim 520 Ft-ba került. De a pultban a többi sütit elnézve is jellemzően 400 Ft feletti árak, sokszor 500 Ft feletti is volt jellemző. A sütemények között a kínálatban megtalálhatóak voltak a klasszikus jól ismert tortaszeletek és sütik, de volt mellettük több újszerű kreáció is. A kiszolgálás gépies volt, valószínűleg a túl nagy forgalmat nem bírják jól az idénymunkás (vagy annak tűnő) fiatal lányok. A mosdó tiszta, kulturált. A benti rész elég tágas, sok asztal van.