Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház, melynek pincéjében barrique-hordókban érlelik a Konyári család legjobb vörösborait. Étlapjukon a hagyományos magyar fogásokat kínálják modern köntösben.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Városnéző kisvonat, dzsipp, már minden visz fel a Kishegyre. A parkoló tele kocsival. Még jó, hogy foglaltunk asztalt, akinek nem volt, udvariasan el is küldték. Szerencsére a terasz akkora, hogy nem érzed zsúfoltnak. Egy kis tolongás azért volt a naplementét fotózok miatt, de nem vészes.
Nagyon tetszik, hogy egy ismertető tábla is van a korláton a hegyek beazonosításához. A választék elég nagy, mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Az adagok nem kicsik. Nekem kicsit furcsa volt a raguleves gyufaszál zöldséggel, a kis kockára vágott jobban bejön, de ízlés dolga. A grillezett kecskesajt nagyon finom, végre nem kígyóuborkával nyomják tele a salátát, hanem más zöldségek is vannak benne. A puliszkát megsütik picit, van, aki folyósabban szereti, de ez is jó. Az külön jó pont a szememben, hogy van, nem csak rizs és krumpli köretből lehet választani. A borválaszték elég nagy, értelemszerűen sörösök itt kicsit hátrányban vannak. Összességében jót ettünk, ha nem is minden a mi szájízünk szerint készült. Nem csárdakaja, de nem is új hullámos. Változatos, nem bonyolult konyha, csodás panorámával.
Párommal ültünk be ebédelni. A teraszról lélegzetelállítóan gyönyörű a panoráma! Ezzel viszont kb vége is a minőségi dolgoknak sajnos. Kifejezetten gyenge az étel,melegített, pedig lehetne friss is. Átlagos kiszolgálás. Nyilván a látvány sok pénzt megér, de ha jót akar valaki enni, véletlenül se hozzájuk menjen. . . Kifejezetten turistáknak való.
Szörnyű ételek, ízetlen és valószínűleg nem volt friss sem! ! ! ! ! a 4 ételből 3 szinte ehetetlen , menzán jobbat lehet enni. Valószínűleg családi vállalkozás lehet és a szakács családtag, mert csodával határos hogy ilyen ételeket egyáltalán ki mernek tenni a vendég elé. Nagyon nagy kár egy ilyen csodálatos helyen levő étteremért!
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Balatonlellei egy hetes családi nyaralásunk során egy nap volt, amikor az idő hűvösebbre fordult, ezért a környékre indultunk kirándulni, felmentünk a Kis-hegyre. A kis kápolna után leparkoltunk, szétnéztünk, sétáltunk a hegyen, ekkor még nem nyitott ki a Présház.
Az eredetileg tervezett és meghirdetett nyitáshoz képest is csúszásban volt a személyzet, így mire a kapukat megnyitották, addigra már kb. tucatnyi vendég összegyűlt a kapuban. Akkor még nem tudtuk, hogy aki nem foglalta le előzetesen az asztalát, annak esély sincs a ház körüli teraszokon leülni, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, a környező szőlőkre és az északi oldal hegyeire. Valóban, minden asztalra ki volt téve a "foglalt" tábla és a vendégek folyamatosan érkeztek. Mondjuk, voltak asztalok, több is, ahol csak 2 vagy 3 órával későbbre volt foglalt időpont rögzítve, de így sem tettek engedményt a pincérek. A kertben lévő, nagyon egyszerű és csupasz, azaz abrosz nélküli faasztalok egyikéhez ülhettünk csak le, ahol nem volt semmi árnyék (addigra megjavult az idő és hétágra sütött a nap). Mivel a fogadtatás egyáltalán nem volt kedves, érthető módon a szüleim már nem akartak itt enni, viszont megittunk 1-1 italt, a gyerekek és a sofőr üdítőt, gyümölcslevet, ketten pedig bort. IKON 2011-es Pinot Noirt (360 Ft/dl), ami kiválónak bizonyult. Nekem nagyon tetszett a présház és az egész környék is, sajnáltam, hogy nem jól alakult a program. Azért nem szomorkodtunk, utána visszamentünk Lellére, és máshol ettünk. De ott nem volt ilyen szép a kilátás és a környék, mint itt fenn a hegyen. Én szeretnék visszajönni.
családdal barátokkal voltunk 19-en....ételek gyorsan és egyszerre jöttek...ételek jók adag megfelelő talán csak a bárány ragu leves volt "kicsit gyenge" .... kacsamáj kimondottan finom volt....és mióta nem voltunk fel lett újítva a terasz ami nagyon jót tett a helynek ...
. . . . . hogy ő ilyet nem tud. A világ egyik legszebb helyén,az egyik legaranyosabb pincérrel (Gábor),az egyik legjobb étel,amit utoljára evett,nem a makettezős,művészkedős,hanem,bőséges,nagyon finom,jó hangulatban,csodálatos környezetben,szíves látással-vendégül látással,akkor hazajön és mindenkinek elmeséli,hogy ide el kell menni!
Méltán került a Balaton TOP 10 listájára! A kiszolgálás maximális, még a kutyák is kaptak inni és pár csontot is ingyen, pedig 2 német-juhásszal voltunk ott. A kacsacomb tökéletes volt, a bőre ropogós, a húsa omlós. Sajnos kevesen készítik el megfelelően, pedig nem nagy ördöngösség.
A többi étel is nagyon finom volt és az árak is jók, főként ha azt vesszük alapul, hogy milyen híres vendéglátóhely. A felszolgáló fiatal hölgy nem fogadott el külön borravalót kedvességéért, pedig nagyon megérdemelte volna.
A Konyári név a borszeretők közében a minőség védjegyét jelenti. Nem meglepő hát, ha a család vendéglője, mely a Konyári pincészet impozáns épülete felett helyezkedik el és a Balaton talán legszebb kilátását biztosítja a vendégnek, szintén a minőségorientáltság jegyében működik.
Eddig két alkalommal volt szerencsém itt étkezni, először csak egy gulyáslevesre futotta az időből (remek volt), másodszor ettem gazpacho-t és vaddisznót vadasan zsályás krumplival. Minden fogás ütötte a mércét, a vaddisznó pedig egyenesen kiváló volt. Májkel Zsolt séf jó házias konyhát visz, amit kissé finomít is. Baráti áron mért Konyári borokat ihatunk az étkek mellé, valamint Garamvári pezsgőket. Igen jó tipp bárkinek, aki a Kistücsök fine dining-ba hajló konyháját már kipróbálta és új helyet keres.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.