Balatonlelle most már sajnos azon ritkaságszámba menő Balaton-parti települések közé tartozik, ahol még mindig van szabadstrand, méghozzá egész hosszú szakaszon. A Tó büfé egy tipikus strandbüfé, több ilyet is találni a part menti zöld füves szakaszon. A partnak Lelle központjától távolabbi, Balatonboglárhoz közeli szakaszán található.
Déli irányban a régi szocreál típusú szállodák hátsó kijáratai nyílnak erre. Reggel a parton futottam végig, akkor kezdtek kipakolni, csendes volt még minden, a strandolók még nem érkeztek meg. Ennek ellenére az első törzsvendégek már felbukkantak, akiknek nyaralójuk van itt, s az egész nyarat lenn töltik, ezen belül jelentős időt a büfében. Üdítőt, sört és rövidet lehetett kapni, az ételeket még nem kezdték el készíteni. A tipikus repertoárt tartják: lángos, palacsinta (150 Ft a legolcsóbb baracklekváros és kakaós darabja), hekk (nem magyar alapanyagból), sült kolbász, pizza (mirelitből), rántott ez-az. Algida jégkrémet lehet kapni, fagylalt nincs. Kommersz italok, Arany Ászok a csapon. Egy palackos Naturaqua ásványvizet vettem náluk (300 Ft). Van egy leamortizált csocsóasztaluk, a gyerekek számára etetőszék (IKEÁ-s műanyag, használat előtt ajánlatos letakarítani, mert használat után nem szokták, ahogy láttam).