Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiemelkedő étterem a Déli Parton

Vitorlás Étterem BalatonlelleVitorlás Étterem Balatonlelle a térképen

Kiváló 2024. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. szeptember 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A beltér szolidan elegáns, a dekoráció visszafogott. Belső gerendázat, zöld növények, kényelmes bútorok várják a betérőt. Az asztalon só-, bors- és chilidaráló, Erős Pista, valamint pohárban egy szál vörös rózsa, rövidre vágott szárral. Danubius rádió szól, jól megválogatott saját zeneösszeállítás sokkal szerencsésebb lenne, a rádiót jó lenne örökre száműzni az összes étteremből.
A kínálat gerincét klasszikus magyar ételek adják, melyekbe helyenként némi csavart is visznek, de választékba vettek nemzetközi fogásokat is. A konyhát Vaszilkó Dániel vezeti, aki a felszolgáló elmondása szerint az időközben bezárt Matrjoska étteremben dolgozott korábban.
A borlap a regionális borokkal indít, 25 tételt kínálnak a Balatonboglári borvidék öt vezető pincészetétől, melyek közül pohárra is kimérnek kilencet, mérsékelt, 1000 forint alatti deciáron. Ezt követi további húsz tétel, melyek bő harmada villányi, de találunk a választékban szekszárdi, etyeki, felvidéki, északbalatoni és import borokat is. Csapon csak Soproni Ászokat tartanak, de palackozva ihatunk kézműves söröket is a balatonszentgyörgyi Sörművektől. A töményválaszték igényes, a kínált tételek zöme prémium kategóriás.
A kiszolgálás udvarias, gyors, szakszerű, kommunikatív, egyedül a leülésre felszólító csüccs volt teljességgel inadekvát. A számlához 12% szervízdíjat adnak hozzá.
Hétköznap délben kedvező árú ebédmenüt is kínálnak.
Indításnak kacsamáj torchont kértem birsalmával és brióssal, mely jó minőségű, hízott májból készült, megfelelő technológiai tudást tükrözött, ízre, állagra, szemre egyaránt meggyőző élményt nyújtott. A kiinazás nem volt maradéktalan, de kicsire nem nézünk.
Jó volt a szép színű, optimális sűrűségű halászlé is, bár nem filét rejtett, mint az étlap ígérte, hanem kockákat, melyekből többet is elfogadtam volna. Helyben sült, élvezetes gyökérkenyeret adtak mellé.
A tartásra, ízre egyaránt kiváló túrógombócot tejfelhabbal és selymes szilvamártással tálalták, a műfaj egyik legjobb képviselője volt, amit valaha kóstoltam.
Kifejezetten szerettem a Vitorlást, mely, ha nem is adta a gasztronómiai teljességet, a tökélyt, mint az a fentiekből kiderül, de adott valamit, ami annál talán fontosabb: a felfedezés élményét, valamint az elégedettségérzés teljességét.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Vitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - EgyébVitorlás Étterem Balatonlelle - Egyéb

Vitorlás Étterem további értékelései

2023.10.08a párjával
Kiváló
Egy októberi vasárnapon érkeztünk az étterembe, röviddel a nyitás után. Még nem jártunk itt, de a nyári, nagyon vegyes balatoni tapasztalataink után várakozással tekintettünk a gasztronómiai élmény elé. A helyet ajánlották. Már előjáróban elmondom: nem csalódtunk! A bejáratnál egy fiatalember...
2020.01.02a párjával
A pozitív vélemények hatására esett erre az étteremre a választásunk. A kiszolgálás rendben volt, az ételek nagyon szépen voltak tálalva, ízviláguk azonban nem volt kiemelkedő, de a középkategóriától jobb volt, picit túlárazott. Az étterem hangulata sajnos csalódást okozott. Elég pici és...
2018.08.10családjával
Kánikula lévén nem főztem, hanem elmentünk étterembe ebédelni.Hangulatos, csupa virág kerti rész és nyitott, szellős benti étterem, az utóbbit választottuk. Gyors kiszolgálás, udvarias pincérek,ragyogó tisztaság.Hideg limonádét és kétféle főételt fogyasztottunk. Amit nagyon értékelek, az a...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
58.064 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Őszi wellness élmények
CE Plaza Hotel Siófok
79.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől teljes panzióval
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár all inclusive ellátással a hévízi Hunguest Heliosban
Hunguest Hotel Helios Hévíz
95.880 Ft / 2 fő / 2 éjtől all inclusive ellátással