A Balaton fagyija 2021-ben a Florida Fagyizó főcukrász által megálmodott, és csupa természetes alapanyagból készült "mézesem" lett. A hársmézből, mézes-almás lekvárból és karamellizált sós mandulából készült finomságot mindenképp megéri elcsípni a kínálatban, de ha esetleg lemaradnátok róla sem kell csüggednetek, hiszen a többi pultban található fagylalt méltó vetélytársa.
Kiváló fagylaltozó, a balatoni bringa körút mentén. Biciklitúrán lévőknek érdemes itt megállni és a pihenőt ide tervezni. Sokféle fagylalt kapható, mindenki megtalálja az ízlésének, és az étkezési előírásainak megfelelőt. Mindig tartanak paleo , illetve cukormentes fagylaltot is.
Nyári főszezonban először aggodalomra ad okot a kígyózó sor, de sok, kedves, gyors kiszolgáló dolgozik, így hamar sorra kerülünk. Amikor arrajárunk, mindig betérünk.
Isteni finom fagylaltok, nagy választék és kedves és gyors kiszolgálás. Mindenkinek ajánlom ha a Balaton déli partján hűvös finomságot keres. Bárki megtalálja az ízlésének megfelelőt.
Ha Balatonmáriafürdő akkor Florida fagyizó. Most jártunk itt először, de nem utóljára. Mennyei fagylaltok, ízorgia. Igaz hogy sokan voltak, de a gyors és kedves kiszolgálás miatt nem vártunk túl sokat. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
A Florida fagyizóra a Magyar Konyha szokásos éves kalauza hívta fel a figyelmem. Kéthelyen laktunk pár napot, igyekeztünk feltérképezni a környéket. A Florida fagyizó sem maradhatott ki a merítésből. Több évben is elnyerték a Balaton–fagyi titulust, mi ezt a kettőt kóstoltuk, a 2016-ost és 2014-est, mindkettő nagyon finom volt.
Sokan ismerik és értékelik a munkájukat, elég nagy sor állt a fagyizó előtt, pedig nem a fő utcán működnek. Egy gombóc 300 ft, ami a minőséget is beszámítva jó ár érték arány.
A nyitás óta végigkísérem a fagyizó sorsát. Amikor megnyitott még nagyon fiatal voltam és a tulaj is kereste a helyét, célközönségét. A kis Tranbantját már távolról meg lehetett ismerni, ahogy jó kedéjét és barátságos kisugárzását is. Azóta sok minden változott, de ez a hozzáállás nem.
A "szivecskés fagyis bácsi" helyett már a lányai, családja viszi a bizniszt, de ő még hátulról ugyanúgy irányít. A fagylaltjai országos viszonylatban is egyedülállóak és több esetben is díjakat nyert a különféle egyedi fagylaltkölteménnyel. Emiatt alakult ki az, hogy állandóan kígyózó sorok vannak előtte és mindenki meg akarja kóstolni a fagyiját. Csak ajánlani tudom
Haverok, buli, Balaton, . . . ! Bizony, aki Balatonmáriafürdőn keresi a nyári kikapcsolódást, azok előbb-utóbb mind bekeverednek a Csatorna-part mellett elhelyezkedő Florida fagylaltozóba. A jónéhány évvel ezelőtt megnyitott fagyizó kicsi placca mára már kinőtte magát és a nyári melegben, kígyózó sorok várakoznak előtte, hogy a hűsítő finomságokból kapjanak.
Olyannyira, hogy az úttest jelentős részén szinte csak lépésben haladhatnak a jogosan rajta közlekedő autók, motorok. Épp ezért talán az elhelyezkedése nem a legszerencsésebb a közlekedés szempontjából. A kerítések mellett sorban biciklik sora, hiszen gyakorta ők is megállnak egy-egy gombóc erejéig. Anno ami vissza-, visszacsábított oda az a finom fagyi volt. Nem éreztem érte soknak a kifizetett összeget, hiszen igazi finomságban volt részem. Mára, azt hiszem a nagy forgalom kissé a minőség rovására ment. Már nem az a hűsítő finomság, ami annak idején a fagyizót méltán híressé tette de ettől függetlenül nem rossz! Bár így az árait kissé sokallom. :) Természetesen választék van bőven az egyszerű csoki, puncs, vaniliától kezdve a különböző gyümölcsfagyikon át (málna, sárgadinnye, kókusz, barack, lime, citrom. . . stb. ) a különlegességekig (mint például Mozart, Kávékaramellel és zabkeksszel, New York sajttorta,és egyéb nyálcsorgató finomságok. . stb. :) )
A kiszolgálás kedves, fiatalos és remekül alkalmazkodik a tülekedő vendégsereghez, akár több nyelvűen is! :) Gyakorta látható a dolgozók között szorgalmasan dolgozni magát a tulajdonost is. És hogy van e kedvencem? Igen! Részemről az egyszerű de ízletes málna fagyi az alfa és az omega! :)
Érdemes ellátogatni Balatonmáriafürdőn a Csatorna part mentén a Florida fagyizóba.
Jó ízű fagyik, klassz, pörgős, türelmes kiszolgálókkal. A cukrászda kicsit zsúfolt kora délutántól a közeli moló és közlekedési csomópont okán, de rendőrök is segítik a haladást olykor. Bicajosok is sokan megállnak itt, mert a korláthoz dönthetik/rögzíthetik bicajukat. Klassz nagyon, ki kell próbálnod!
A panzióban ajánlották,kipróbáltuk,és júniusban is és most is csak ide jártunk mindennap. Ha jól emlékszem 31 fajta fagyi van. Nehéz lenne kiemelni egyet,mert mindegyik csodás,már a látvány is ínycsiklandó. Talán az Őrségaranya a legfinomabb,de meg kell kóstolni! Szívből ajánlom,a fagyik finomak,a kiszolgálás kedves,a hely tiszta,szóval szuper hely :)
A Balaton-környéki gasztrotérképek egyikéről sem hiányzik a Florida fagyizó, amelyet a tókörnyék legjobb, de egyesek az ország egyik legkiválóbb fagylaltozójának tartanak. Amikor bementem érkdelődni a központban található Tourinform irodában, az ott dolgozó hölgy mosolyogva kérdezte az utcanév alapján, hogy csak nem a Florida Fagyizót keresem?
Sokan jönnek el ide a környékbeli településekről is, nagyon népszerű, közkedvelt hely. A fagyi sokféle, különleges és kitűnő ízű és minőségű. Egy gombóc 230 Ft-ba kerül, a kiírás szerint 50 g-os, de nem spóroltak vele, nem méricskélték, ennél inkább valamivel nagyobb adagokat adnak. Folyamatosan találnak ki újabb ízeket, amelyekkel számos díjat nyertek már. Én is ezek közül választottam, a Balatoni rendevú fantázianevű a 2014-es Balaton fagyija lett, pezsgős marcipán ízű szamócával. A másik választásom a gyömbéres limonádé lett, amelyet a 2015-os foci EB-re készítettek, és érdekessége, hogy piros-fehér-zöld színű a magyar trikolórra emlékeztetve. A Gundel dió, a francia krémes, a vajkaramella és a gesztenyés álom is nagyon finomak. Szívesen adnak kis kóstolót is az új ízekből kiskanállal. Van 5-6 asztal, ahol le lehet ülni, bár napfénytetővel védett, de mégis elég meleg van. Csúcsidőben kígyózó sorokra lehet számítani, és a kis utcában vagy a környéken sajnos nincs kijelölt parkolási lehetőség (ennek ellenére a szemfülesek egy-egy fagyievés vagy vásárlás idejére megállnak az út szélén).