A gyönyörű parkkal körülvett Mária Hotel, Balatonmáriafürdőn, közvetlenül a Balaton partján fekszik. Gyermek- és felnőttmedence, valamint saját strand várja az úszni vágyókat.
disznotoros hétvégét töltöttünk el egy baráti társasággal.nagyon kellemesen éreztük magunkat.mivel egyik barátunk születésnapját is ünnepeltük nagyon jot mulattunk az esti zenés esten. még ebben az évben 2013 augusztusában ismét visszatértünk ide.aszemélyzet kedves udvarias. a szálloda fekvése nagyszerü.
Amint azt értékeltem az elhelyezkedésen, kívül semmi sem úgy van ahogy elképzelnéd, vagy elvárnád! ! ! Előzetes telefonokból már sejthető volt hogy aki a vonal végén van az nem vendégbarát, kiderült megérkezésünkkor hogy ez a személy amúgy a Főnök. A kuponnal érkező magyar vendégek ne várjanak sokat! !
Egy éjszakát voltunk képesek ott tartózkodni, azt is a 120 fős lengyel különítmény hangoskodásával töltöttük. Illetve a csodálatos ágyrács nyújtotta kockás testrészek kisimításával. A parkoló fizetős de a kapu végig nyitva! A kaja kritikán aluli! A személyzet nem barátságos,rábeszélnek mindenre, aztán győzzél fizetni. Hűtőre ugyan már beruháztak, de a meleg víz kb fél órás kifolyatás után jelentkezik. Szólni még nem érdemes mert még te leszel a bunkó! aki nem bírja a nagy pókokat az főleg ne menjen! Nem kell csodálkozni hogy a turizmus haldoklik, ilyen hozzáállással nem kell! SOHA többet nem megyek oda DE még Máriafürdő közelébe SEM!
A hotel a parttól 50 m-re található saját stranddal, 2 hidegvízes medencével. A parkja részben gondozott, bár nem olyan, mint a képeken. A kiszolgálás megfelelő, de vigyázni kell, mert a félpanzió mellé amiket ajánlanak étkezéskor (saláta, gyümölcs, üdítő, süti) minden külön fizetős, és nem olcsó! ! !
Pl 2 vékony és pici szelet dinnye 200 Ft. A kontinentális reggeli kenyér, 1 szelet parizer, 1 szelet száraz szalámi, fél szelet gépsonka, 1 szelet sajt, és lekvár, ami lehetne változatosabb is. A vacsora viszont finom volt, és az adag is megfelelő. A tisztasággal voltak gondjaink, mert pl a lekvárt olyan csészében kaptuk, aminek az oldalára rá volt száradva az előző napi cérnametélt, a törölköző tele volt fekete csíkokkal, a takaróhuzat nem volt rendesen kimosva, bár pozitívum, hogy ezeket 2. napon kicserélték. A fürdő tiszta volt, de a víznyomás nagyon gyenge, és reggel sokáig kell engedni, hogy legyen melegvíz. A szoba általánosságban jó volt. A franciaágyas helyett összetolt ágyas szobát kaptunk, fakeretes ágyak kifeküdt rugós matraccal. . . . 2 fotel helyett csak 1 volt, de több nem is fért volna el a szoba méretei miatt. Összességében a szálloda elfogadható, bár szerintük 1 *-ot sem érdelemel, nemhogy 3-at.
Nagyon jó helyen van és kisgyermekekkel szuper a parttól 50 m-re, a kertben játszóterek és medencék is találhatóak amit szuperul kihasználtunk. Az ár tartalmazza a kontinentális reggelit, melyet talán kicsit választékosabban is meg lehetne oldani. / külön lehetett igényelni megfizetéssel / Napközben ebédet is kértünk a vacsora is kitünő, ízletes volt.
Valóban nem légkondicionált de ventilátorral megoldható volt a hőség. Egyébként a Balaton partján késő estig pezsgő nagy élet van aludni csak későn lehet addigra pedig egy kicsit lehűlt a levegő. Ennyiért mivel kupont vásároltunk sehol nem találtunk főidényben szállást és félpanziós ellátást. A hütőszekrényt hiányoltam amit szerintem meg lehetne oldani netán emeletenként is. Aki pihenésre kikapcsolódásra számít annak szívesen ajánlom. A szép parkban esténként kitünően éreztük magunkat családias hangulatban. Az ár-érték arány szerintem megfelelő a helybeni fogyasztás megfizethető.
Nagyon jó helyen van, ugyanis saját strandja van a hotelnek (bár kicsit sok a növény itt a Balcsiban). A kuponos foglalásoknál a kontinentális reggeli katasztrófa (minden nap 1 szelet füstölt szalámi, 1 szelet párizsi, 1 kis darab kocka vaj, 1 fél szelet sonka és barack lekvár, valamint 1 szelet sajt). Ez több napon keresztül elég unalmas tud lenni.
Erre kicsit odafigyelhetnének, hogy változatosabb legyen. Lehetne pl svédasztalos a reggeli. A vacsora nem rossz, bár nagyon gyerek adagokat adnak. A szobák viszonylag tiszták, bár adhatnának több törölközőt, nem csak egyet. A franciaágyas szoba nekünk két összetolt ágyból állt, ami nem volt túl kényelmes, mert fából van a széle az ágyaknak. A párnák nagyon kemények. A parkolásért fizetni kell éjszakánként 1000 Ft-ot, mert őrzött parkoló, bár éjjel-nappal nyitva van a bejárat. A hoteltől pár méterre már a központban van az ember, ahol nagyon jó vendéglők vannak nagyon elfogadható áron, valamint a piaci rész is szuper. Összevetve a párommal mi nagyon jól éreztük magunkat az 5 nap alatt! Az ár-érték arány szerintem megfelelő.
A hely gyönyörű, mármint a Balaton. A szálloda parkja, medencéi tiszták, rendezettek. A szoba majdnem tiszta,de elfogadható. Étterem ,kiszolgálás katasztrófa(mézes-mázas,behízelgős,lehúzós),de kuponáron ez nem csoda. Ha az ember ellátás nélkül megy ,akkor remek kis hely ez.
A környéken remek menüket lehet kapni jó árakon,nem kell a tapétaragasztó főzelékeket enni és egy pohár vízért,vagy egy szelet kenyérért közelharcot vívni.
Érkezéskor a kezembe nyomtak egy bejelentő lapot, amit kitöltettek velem. Röviden, de zavarosan elmondták a tudnivalókat. . . Majd elfoglaltuk a szobánkat. Felfelé menet a lépcsőházban szőnyegpadló volt végig, elég kopott, foltos állapotban, a szobánkat egy sötét folyosón kellett megtalálnunk. Hűtőszekrényt sehol nem láttam.
. . Max 15 négyzetméteren, két ágy egy fotel, egy polcos-akasztós beépített szekrény, tv, tusoló - WC egyben. Bár az ablakon volt fenn szúnyogháló, de az ablakot csupán bukóra vagy teljesen lehetett kinyitni, mert ott volt az ágy alatta. A szobában pókok voltak. . . A szoba zárható ugyan, de a huzat nem kímélte az ajtót. Ágynemű, tiszta rendezett, törölköző és mosdó felszerelt. Étkezés menza menü,. Vacsora két választásos,és hidegen felszolgálva. Reggeli választásos vagy kiszolgálás. . . Hotel park: - medence: 2 darab tiszta, rendezett, kicsi és hideg vizes. - játszótéri területek: lepusztultak, biztonsággal tán 3 eszköz használható. . . - vízpart, tiszta rendezett A többiről jobb nem beszélni. Vendéglátás a több tíz alkalmazottból, tán 2 embernek volt kedves szava, kérdezni is furcsa volt, bizalmatlanság érződött. Köszönetet a vacsorát felszolgáló hölgy érdemel, segítőkészségéért, kedves és udvarias kiszolgálásáért!
Nyaralásunk idején rekkenő hőség volt, ezért mi egész nap a parton vagy a vízben voltunk és nagyon jól éreztük magunkat. Nem érdekelt, hogy a szoba bútorzata kopott és az étkezés szimpla menza kaja. A Balaton miatt mentünk ide, és az gyönyörű volt. A személyzet kedves, barátságos, de nem igazán gondoskodó.
Mindig kérni kellett a segítségüket, de a kéréseket teljesítették. A szálloda partszakasza szép, és nagyon szerettünk a Balatonra néző teraszon reggelizni.
2013 05. 13. -n fizettem 5 nap 4 éjszaka félpanziós ellátásra. 2013 07. 29-l kezdődött volna felhőtlen kikapcsolódásunk. Érkezésünkkor közölte velünk T. S. [moderálva - a szerk. ] ,hogy a lefoglalt szobánkat kiadta. Nagy döbbenet, infarktus kerülgetett. Kérdésemre,hogy lehetséges ez,a válasz annyi volt:túl vállalták magukat!
Kérdésem:miért nem szólt május közepétől ez idáig? (Érkezésünk előtt 1 nappal érdeklődtem a hűtőgép bérlési lehetőségéről! ) Választ nem kaptam. Közölte velem ,hogy intézett szállást Balatonlellén. (Előtte egy órával jártam arra)Továbbá szóvá tettem a hűtőgép hiányát,mivel három csillaggal rendelkezik a hotel,(egyenlőre) kötelező lenne. Válasz:ez nem uniós hotel! (Nem emlékszem,hogy ország határát átléptem volna)Mivel,hogy van 84 szobája ,három hónapra nem fog beruházni,közölte velem. Felhívtam a figyelmét ha nincsenek a szobákban hűtőgépek nagy esélyes, hogy a víz fogyasztás fog növekedni. Mert az emberek hűteni fogják,(próbálják)azt amit hűvösebben szeretnének elfogyasztani! Gondolkodóba esett. Mielőtt távoztunk elkértem a panasz könyvet ,leírtam a történteket . Utólag kiderült más családok is így jártak! További lépéseket fogok tenni a jóvátétel érdekében! Tanulság! ? Bízom a szállásadókra,hogy ez a módszer nem általános!
1. Elvileg 2kor lehet átvenni a szobát, de mi 3órakor kaptuk meg, ráadásul amikor beléptünk a szobánkba meglepetten vettük észre, hogy nem is volt kitakarítva a szoba, nekünk kellett szólnunk, hogy ez mégis mi. . sűrű elnézések közepette 10perc alatt "kitakarítottak" címszóval felporszívóztak. 2. Törölközőket a 2.
napon kaptunk, ahelyett, hogy már alapból kellett volna lennie a szobába. 3. Senki nem adott tájékoztatást arról, hogy hogyan is működik a félpanziósoknak a reggeli. Mint mindenki más a büféreggeliből szedtünk magunknak rántottát, mikor közölte az egyik pincér lány, hogy az nekünk nem jár, de felírja szobaszámlára, de azt kihagyta, hogy így az aznapi reggelinket kifizettük, és nem csak a rántottát számolta fel. . mert mi azt hittük, hiszen azt mondta, kihozza, ami nekünk jár. . 3 db felvágottat, 2 sajtot, és egy kis vajat. Úgyhogy ezt elég átverésnek éreztük. Amúgy az adagok kicsik, nem laktunk jól abszolút. 4. Az egyik felszolgáló iszonyat rámenős! ! Amikor azt mondtuk, hogy köszönjük nem kérünk italt, megkérdezte, hogy "Az mit jelent? " hát nem is tudom. . . 5. A szobában az, hogy nincs legalább egy kis méretű hűtő szerintem botrányos, főleg a 40 fokban. . . Összességében nem ajánlom senkinek ezt a szállodát, nekünk nagy csalódás volt. . kicsit ráfizettünk volna, jóval jobb hotelekbe lehetett volna eltölteni ezt az 5 napot.