Csukás István mellszobra Balatonszárszó bemutatkozása
A Balatonszárszón található Csukás István szobrot 2020-ban avatták fel a Kossuth-díjas művész tiszteletére. Az író a település díszpolgára lett illetve róla nevezték el a színházat. A szobor a színház bejáratánál tekinthető meg, melyet Megyeri János szobrász készített.
Csukás István nem csak a meseírásban remekelt, hanem a költészet területén is maradandót alkotott.
Kisújszálláson született, nevelkedett, Budapestem élt, dolgozott, ott lett ismert és híres, ot is halt meg és nyugszik, mégis Balatonszárszót tekintette második otthonának. A róla elnevezett színház is itt van, a szobra meg előtte. Annyira karakteres, jellegzetes arc, hogy összetéveszthetetlen és a szobor jól is sikerült.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 9 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.