Pont ebédidőben értünk oda pünkösdhétfőn, amikor is hosszú sor állt, halászlé nem volt, hekk, sült krumpli nem volt, maradt mint lehetőség a süllő, fogas, keszeg sülve, vagy kolbász, rántott szelet, krumplisaláta, kenyér, kovászos uborka. Mi két süllőt ettünk krumplisalátával és kovászos uborkával, italt nem fogyasztottunk. A süllők darabonként - az ő bevallásuk szerint is - max. 30-40 dekásak voltak, amik- 40 dkg/max. 833,- Ft. a Balaton Halászati Zrt nagykereskedelmi beszerzési árán kerülhettek oda, és mi a két süllőért, a krumplisalátáért és a két kovászos uborkáért fizettünk összesen 8. 500,- Ft-ot egy büfében. Ha minden beszerzési árat összeadunk, akkor sem lehetett több 3000,- forintnál, tehát 185 % körüli haszonkulccsal dolgozik ez a nagyon egyszerű kis büfé. Persze a mérleg csak befelé mutat, a vevő nem látja a súlyt. . . . Persze csak készpénzt fogadnak el. . . . Persze semmi olcsóbb megoldás, pl. Hekk, vagy sült krumpli nincs. . . Tetejében várd végig a hosszú sort, a fejedre tűző nap alatt, mert az asztaloknál napernyő sincs. Nos ennyit a büfé rentabilitásáról és a vendégeknek nyújtott szolgáltatásról. Hogy pozitív véleményt is írjunk, a süllő jól volt megsütve! Máskor inkább egy kellemes kisvendéglőbe ülünk be, ahol az ár-érték arány valamivel kedvezőbb lesz talán.