Átlagos 2016. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. június 9.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Azt sajnos nem tudtuk meg, de haladjunk sorban: Szlovéniából hazafelé tartva, már előre terveztük, hogy a Balaton mellett fogunk estebédelni, de konkrét elképzelésünk nem volt a helyet illetően. A számítógép segítségét kértük és a GPS a Gulya Csárdát dobta nekünk. Az épület kívülről tetszetős, parkolóhely van bőven, hát lássuk! Ha már vízpart, akkor legyen harcsapaprikás. Megkérdeztem, hogy milyen harcsából van. Válasz1: Jó kérdés! Nem tudom, megkérdezem. Válasz2: Afrikai harcsából. (illúzióromboló) :(
Végül marhasültet és marhapörköltet rendeltünk és azokat a bizonyos palacsintákat. A marhás dolgok finomak voltak, de semmi extra - csak finom! A palacsintára jó félórát vártunk, de hiába. Kértük a számlát. Ezután viszonylag gyorsan kiderült, hogy nem hozták még ki a palacsintát. Jajjjajj! Ezután ketten is elnézést kértek (zavartan nevetgélve) és a felszolgálónkkal vitették el a balhét (őt nem láttuk többet) - "tanuló még, elfelejtette". Viszont mi a Gulya Csárdába jöttünk ebédelni és nem a tanuló felszolgálóhoz. "Várjanak egy percet, becsomagoljuk önöknek, mint a ház ajándékát" - Na ez nem hangzott el! Így aztán én kérek elnézést, mert nem tudom megválaszolni a címben feltett kérdést. Nem tudom, hogy milyen itt a palacsinta.
Több alkalommal étkeztünk a Gulya csárdában. Első alkalommal meglepődtünk az étel mennyiségén, mert nagyon bőséges volt. És finom. Aztán ahogy többször is betértünk, a fogások kisebbek lettek, egy alkalommal a hús félig nyers volt, más alkalommal a savanyú paprika büdös volt. Ezt szóvá...
Többször láttuk ezt a csárdát, most kijött a lépés, hogy hazafelé menet be is menjünk. 14 óra körül járt az idő, és látszólag telve voltak. A pincér bent adott asztalt. Italt rendeltünk és a 4 féle menűből gyorsan választottunk. Az italok hamar jöttek és a csontleves is metélttel. Erős fűszer az...