2019 augusztus 24-én jártunk ezen a helyen. A pult mögött álló fiatalember tudomást sem akart rólunk venni, mert éppen egy hölgy vendéggel az előző este italozását beszélte meg. Többször is ránk nézett, de zavartalanul folytatta magán beszélgetését. Enyhe kifelyezés, ha azt mondom, hogy pimasz volt a viselkedése.
Egy másik fiatal hölgyet megszólítottam, aki szintén a pult mögött állt, hogy szeretnénk rendelni, de a lány azt mondta, hogy csak a fiúnál tudunk. Ezt a srác hallotta, de nem zavarta. Körülbelül 5 perc várakozás után távoztunk. 30’ autóztunk, hogy kipróbáljuk a helyet, mert láttuk kedvenc műsorunkban a gasztroangyalban. Nem hozza még érintőlegesen sem azt a szintet, amit a műsor mutat. Az alkalmazottakat jobban meg kellene válogatni. Rossz élmény volt!
Két alkalommal voltunk a fövenyesi Kalózban. Első alkalommal ebédre gasztrojeggyel, ezért az éttermi számla végösszegéből 10 % kedvezményt kaptunk. Étteremnek tituláltam a Kalózt, mert inkább mutatja annak jellemzőit, mint egy parti büféjét; igaz, hogy a pultnál rendelek, de asztalhoz hozzák a kaját porcelán tányéron, fém evőeszközzel, üveg pohárral, a végén el is viszik.
Az asztalok vegyes képet mutatnak; sörpad szett, műa. asztal, szék; mindenki ízlésének megfelelőt választhat. Ami jó, hogy nincs abrosz, nincs szégyenérzetünk, mert leette a gyerek az asztalt. Napernyő is van. Ami a lényeget illeti; a kaja magasan a legfinomabb volt a nyaralásunk alatt, pedig sok jó étteremben megfordultunk. Minden ételben volt valami plusz, ami egyedivé tette, legyen az akár egy egyszerű sárgaborsó krémleves, vagy sonkás tészta. Érződött a szakács (séf) szakma iránti szeretete. A kiszolgálás is hibátlan volt, kedves, de nem negédes, volt mosoly még este 7 után is. A második látogatásunkat direkt 7 utánra időzítettük, mert akkor már ingyenes a strandbelépő. Gond nélkül megkaptuk a napi menüt is, és nem érződött a személyzeten a nap vége. Egyetlen kritika lenne: a szörpfelhozatalt aktualizálni kellene az infótáblán. Amúgy van legaláb 5 féle isteni szörpjük. Ja, és a fish and chipset a halat utáló fiam is ette, szóval terápiának sem rossz a Kalóz. Köszönjük kalózok a tisztes vendéglátást!
Szeretjük a fövenyesi strandot, mert tiszta, nyugis, barátságos. Külön öröm, hogy a Balatoni Kör által fémjelzett értékteremtő ízlésvilág itt is megjelent a Kalóz strand ételei formájában. Az étlapon szerepel hatalmas kézműves hamburger marhahúsból, a hekk helyett harcsa, és minden jóval töltött lepény is.
A grill kívül van, a sistergő lapon készült a lepényünk a szemünk előtt. A dizájn modern, türkizkék, kalóz vitorlást ábrázoló. Napvitorlák alatt, kényelmes párnákkal borított raklap bútorokon várhatjuk a szépen tálalt ételeket, de van itt a klasszikus strand büfés falócás asztalokból is néhány. Az italok is kézműves műhelyekből származó sörökből, minőségi szörpökből állnak többek között. Menüben is kapható. Ha nem strandolunk, akkor is érdemes betérni, bár nincs az utca felé kiadó ablakuk, de ha előre odatelefonálunk a választott ételekről, mindent megoldanak.