A homokkőből készült Nepomuki Szent János szobrot a római katolikus templom kertjében tekinthetitek meg. A hidak védőszentjét, gyónási titkok vértanújának szobrát 1829-ben emelték fel, alkotója ismeretlen.
A kiszomboriról eszembe jutott egy másik nepomuki, akit méltatlanul elfelejtettem, pedig hogy felhívták rá a figyelmemet. Ez az észak-alföldi kolléga nyilván nem beszél "ö"-vel, mint a délcsongrádiak, különös tekintettel arra, hogy amúgy cseh, és semmi igazi magyarázata nincs annak, hogy minden magyar faluban éppen ő legyen jelen a főhelyen.
Szóval, itt kószáltam, ebben a templomban, és az éltes kántorral beszélgettünk, azt hiszem a Lourdes-i barlangról, amikor rákérdezett, hogy és a nepomuki szobrukat láttam már? Ott van, egészen a kerítés mellett. Na, arról is tudni kell, hogy volt az az ilyen-olyan eszdéeszes polgármester, na, az nem színezte ki, hagyta lekopni, lepusztulni, bezzeg a mostani, most nézzem meg, milyen szép színes! Megnéztem, tényleg szép színes. Hát ilyen kis kifestőkönyvekkel lehet a legnagyobb örömet okozni az egyszerű népnek.