Battonyán a Hajnalka presszó az a hely, ahol hajnalban vagy későn este egyaránt ihatunk valamit, hiszen non stop nyitva van. Mi legutóbb egy jóbarátommal azért tértünk be a minap, mert koccintani kellett a találkozásunkra, megegyeztünk, hogy rendelünk két kis Unicumot, koccintunk, majd ő megissza mindkettőt.
Mert ugye az autót is el kell vigye valaki haza. 600 ft volt a kettő, korrekt díjszabás. Nem volt épp senki a kocsmában a jó kedélyű, kommunikatív csaposon kívül. Átlagos kocsma ez, de lehet, hogy még betérünk.
A Hajnalka presszó a helység első kocsmája Tornya (s így Arad) felől jövet. Nem csoda, hogy bementünk, immár második alkalommal, először vagy nem volt nálam fényképezőkép vagy elkeveredtek a fotók. Szótlan, de nem barátságtalan kislány szolgált ki, ittunk két kis-unikumot, készítettünk pár fotót, amiért morgott az egyik törzstagnak kinéző fazon, jeleztük neki, hogy mi az emlékek kedvéért készítünk képeket.
Akadékoskodott, hogy ő honnan tudja, hogy nem őt fényképezzük-e, mondtam, hogy a lencse irányából sejtheti. Akkor azzal jött, hogy miért nem kértünk engedélyt, mondtam neki, hogy nincs mire. A helység egyébként jó nagy van, vagy 4 terme, persze zömmel kihasználatlan. A beltér elég jellegtelen, van kellemes árnyékos terasz. A felhozatal a szokásos kommersz, az árak kocsmaszintűek. Erénye a helynek, hogy non-stop, ami meglepő, ritka az a falu, ahol állandó nyitva tartással működne kocsma.