A Muffancs pékséget is akkor szúrtam ki, amikor a jóbarátomat vittem át Battonyára. Azt is megbeszéltük, hogy miként lett ez a határmenti poros kistelepülés város. Manapság sok aradi – zömmel románok – vesz itt házat s innen ingázik be Aradra. Kívülről a Muffancs újhullámos pékséget sugall grafikai megoldásaival.
A beltér sem cáfolja ezt a feltételezést, viszont a választék hagyományos, amivel persze semmi baj nincs, sőt, fontos megőrizni a sajátlagos termékkészletet is az újítások mellett. Jómagam a háromféle aprósüteményből vettem kettőt-kettőt, finomak voltok, omlósak, mintha otthon készítettük volna. A kiszolgálás kedves, az árak barátiak, az aprósüteménynek kilója 2000 forint. A kenyér mindig friss. Adnak kávét is, lehet, hogy még betérünk s kipróbáljuk.