A békési piacon nem kevesebb, mint három lángossütő is működik, mind a háromban készítenek olyan lángost, ahol az extra belül van, mind a háromban azt kértünk, naná, hiszen ez gyermekkorom ízeit idézi, amikor az aradi strandon juhtúrós kapros lángost ettem a hetvenes évek vége fele. Belül a morzsalékos juhtúró szépen elolvadt, mint a sajt.
Pap Vera lángossütőjében egy tarjás, sajtos, gombás lángost kértünk (480 ft), a gombával nem voltunk igazán megelégedve, maga a lángos finom volt, nem szenvedett a töltött lángosok tipikus hibájában, hogy a töltelék mellett nem sül meg a tészta. Ez egyébként mind a három helye igaz, ha valahová szívesen visszamennék lángosozni Nagybányán, Nagyszalontán és Aradon kívül, akkor az Békés.