Gyulai strandon kifogástalan kiszolgálással és nagyon finom ételekkel csábítottak minket. Tényleg! Nagyon elégedettek voltunk. Ezek után mindenképpen ki akartuk próbálni a fix éttermüket. Ha most azt írom, inkább maradtunk volna a gyulai időszakos kajálda mellett, mindent elmondtam.
Véleményem szerint ennek a helynek nagyobb a lángja mint a füstje! A szlogenjük : Cigányos vendégszeretet. Ami véleményem szerint pocsék ! Ha ez a vendégszeretet akkor nem nevezhető sem étteremnek , sem vendégszeretet, A mosdóban nem tudtam kezet mosni, a kiszolgálás abból áll kihozzák az italod, majd egy kosár kenyeret és kommunikáció talán ennyi is volt.
A táblán 2990 Ft van feltüntetve árnak viszont a számlán már 3000 Ft áll. Számunkra nagyon nagy csalódás volt minden, a hely a kiszolgálás és az étel is, mert nem egyedi ízekkel dolgoznak. Nem azt mondom, nem volt ehető az étel, de azon kívül, hogy zsíros és csípős volt nem nagyon érez az ember egyedi házias ízt. Számomra az is megdöbbentő volt, hogy köret nincs.
Immáron 8 éve, hogy megnyitott Békés kisvárosában egy családi házból kialakított kocsma helyén a Kíra Vendéglő. Nem titkolják, sőt büszkén hirdeti úgy az éttermet az alapító házaspár, hogy ez az ország első cigány vendéglője. A névválasztás is "családon belül marad", a tulajdonosok kislányát is így hívják.
Én nem ismerem a cigány ételeket, de az étlapon egyértelműen magyaros fogások találhatóak, azon belül is a házias, falusi, tradicionális ízek. Az étlapon 3 tipikus cigány étel szerepel a nyitás óta, én őszintén szólva egyikhez sem kaptam kedvet: kacsanyak, csirkefarhát és cigánytyúkos káposzta. A budapesti Hold utcai piacon, a Gasztrohold napokon is bemutatkoztak, sokak megelégedésére főztek. Hatalmas adagok, barátságos árfekvésben, mindehhez kicsit hangos, de vidám hangulat párosult a személyzet részéről. 2018-ban Békéscsabán is újabb éttermet nyitottak.
Gyulan jartunk a varfurdobe ahol nem regen nyilt meg az orszag elso ciganyvendegloje mi Nagyvaradrol erkeztunk es az ido sem volt valami remek a tulajdonos meg is kinyitott megerte kedves kiszolgalas nagyon finom etelek boseges adag alig birtuk meg enni koszonjuk maskor is jovunk es ahogy igertuk viszuk a jo hiret Nagyvaradra kell ennel jobb reklam
Kedves vendégszerető tulajdonos és munkatársai minden vendég fontos számukra. Az ételek nagyon finomak. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki Békésen jár, hogy térjen be egy finom étel elfogyasztására. Maga az étterem nem túl nagy ajánlott ha biztosra akarsz menni foglalj asztalt. Amikor mi voltunk ugyan 2 párnak sikerült foglalás nélkül is asztalhoz jutni, de várniuk kellett.