A Szlovák étteremben tíz év elteltével ismét betértünk, feltankoltunk Bernard sörökkel, két csomaguk is van, mindkettő jó vásár, a nagyobbikat választottam. Helyben is ittam egy pohár Bernardot, ettünk is egy ételsort, pedig nem voltunk már éhesek a fesztivál után.
A csorbaleves ízletesnek bizonyult, lehetett volna benne több sűrűje, de 1200 forintért nagyon jó vásárnak számított, a sztrapacska és a csokiszuflé nem volt kiugró. A 4 pont az étel/ital rovatra a minőségi söröket beszámítva jön ki. A kiszolgálás megfelelő, a beltér nem különösebben hangulatos, olyan 3,5 pont, amit felfele kerekítek. Tisztes 4 pont a hely.
Gyors menü kiszolgálás Város központjában, autóval is könnyen megközelíthető,kissé régi-módinak tűnő hely.Utóbbi időben többször megfordultunk az étteremben. Változó íz és minőség jellemzi az ételt ami heti menüt illeti.A kiszolgálás gyors,udvarias volt, nem kellett sokat várni.Friss víz mindig az asztalon.
Születésnapi vacsora helyet kerestünk a családommal és nagyon örülök, hogy a szlovák Étterem mellett döntöttünk. A kiszolgálás nagyon figyelmes és profi. Már az ajtóban üdvözöltek:-)Egyből otthon éreztük magunkat. Az ételek pedig mind ízvilágukban úgy mint mennyiségben fantasztikusak. A kiszely leves isteni.
Munkám miatt hétköznap Gyulára kellett mennem. Az időm úgy alakult, hogy az értekezlet előtt megebédeltünk a férjemmel. Két évvel ezelőtt egy szombati napon ebédeltünk itt. Akkor kedves kiszolgálást és finom ételt kaptunk. Ennek reményében döntöttünk az étterem mellett. Sajnos rossz döntés volt.
A fiatal pincérnek fogalma nem volt az étel kínálatáról. Meg sem kérdezte hogy fogyasztunk-e italt. Meglátogattam a toalett helységet. Világítás nem volt. Mikor panaszt tettem a pult mögött dolgozónál,azt mondta mozgásérzékelős a világítás, valószínű kicsi vagyok /165 cm a magasságom/ ezért ugráljak és integessek, akkor majd világítani is fog. /Ja és ezt demonstrálta is. / Férjem is meglátogatta a férfi wc-ét. Ott egy 20-s izzó világított. Soha többé nem megyünk ide. És nem is ajánlom senkinek.
Kellemes, hangulatos hely a Szlovák étterem, a felszolgáló hölggyel kedélyesen elbeszélgettünk, oda-vissza viccelődtünk, szerettük a közvetlenségét. A menüben a halászlé elég gyenge volt, a hal benne pangasiusnak bizonyult, de hát 700 forintért úgy hogy ebben benne van a mákos tészta is, mit várhattunk.
És végül is hol írja, hogy nem lehet halászlét pangasiusból csinálni? A sztrapacska rendben volt, ízre-állagra, a pacalpörkölt is ízlett. Az árak rendben vannak, pontosabban nagyon is barátiaknak találtuk őket. Aranyfácánt csapolnak, a sör finom, friss.
Ízletes ételek, kedvező ár, barátságos hely,figyelmes kiszolgálás! Ballagási ebédre mentünk a Szlovák Étterembe és nagyon elégedettek voltunk. A kiszolgálás és az ételek mennyisége,minősége kiváló. Alig várom a következő családi bulit! A napi menü is változatos, finom. Házhoz szállítást is vállalnak, szintén jó áron. Mindenkinek jó szívvel ajánlom! Kiss Mónika - Békéscsaba